Dansen via het digibord

Streetdance – Even de armen en benen los!

In een eerder artikel over het digibord spelletje Simon, gaf ik het al eens aan. Afwisseling tijdens de lessen is erg belangrijk, de boog kan niet altijd gespannen zijn…

Op het internet zijn veel voorbeelden te vinden van verschillende korte digibord spelletjes, die je tussen de lessen door kunt doen. De zogenaamde energizers. Je zou het misschien  niet gauw verwachten, maar toch zijn er ook bewegingsspelletjes die je via het digibord kunt doen. Bijvoorbeeld streetdance…

De naam zegt het eigenlijk al. De kinderen kunnen via het digibord les krijgen in streetdance. Tal van verschillende bewegingen (moves) worden via het digibord voorgedaan.

Je kunt in verschillende soorten dansen les krijgen, zoals bijvoorbeeld De Airline Shock. Stapsgewijs worden de bewegingen op het digibord uitgevoerd. Waarna ze vervolgens na moeten worden gedaan.

Met de bijpassende muziek op de achtergrond is het moeilijk om niet mee te doen. 🙂

Dit vinden de kinderen al erg leuk. Maar er is meer!

//

Het is ook mogelijk om je eigen dans te creëren. Dit doe je door verschillende bewegingscombinaties toe te voegen in het schermpje onderaan de pagina Make your move. Als je klaar bent druk je op play en een animatie toont de ontstane dans.

Het animatie-model dat de dans uitvoerd, is ook nog eens te veranderen in verschillende looks, dat maakt het helemaal af.

Zijn de kinderen helemaal tevreden met de dans? Dan is het mogelijk om ‘m op te slaan en eventueel te delen. Hiervoor is wel een e-mailadres nodig.

Kortom een leuke activiteit om uit te voeren via het digibord. Je kunt het net zolang doen als je wilt. Een enkele move leren kosten ongeveer 5 minuten, ideaal tussen de lessen door.

Veel plezier ermee!