Tijd voor ontspanning met digibord spelletje Simon!

De boog kan niet altijd gespannen zijn. Alle leerkrachten zullen het er over eens zijn, kinderen leren en presteren het beste als er een goede verhouding is tussen concentratie en ontspanning. Natuurlijk zijn er honderden spelletjes te bedenken waarvoor het digitale schoolbord niet nodig is, maar als die er nu toch hangt…

digibordspelletje simon Mijn persoonlijke ervaring is dat kinderen het geweldig vinden om spelletjes te spelen via het digibord. Een van de populairste spelletjes van dit moment is het digibord spelletje Simon.

Je kunt dit spel vergelijken met “ik ga op vakantie en neem mee- achtige spelletjes”. De kinderen moeten de juiste volgorde van vier verschillende kleuren onthouden, steeds komt er eentje meer bij bij. Als extra ondersteuning heeft elke nieuwe kleur ook een muzikale toon.

Dit spel zorgt dus niet alleen voor een beetje ontspanning, maar traint ook nog eens het visuele en auditieve geheugen. Helemaal top dus!

Ik waarschuw vast even, het lijkt makkelijker dan het is… 😉 Dus nog even stiekem oefenen om indruk te maken op de kids? Of toch maar meteen spelen met de hele klas.

Veel plezier!