Het Stoplicht Digibord: Een Handige Tool voor Leerkrachten in de Klas

Het onderwijs is voortdurend in beweging en het gebruik van technologie in de klas wordt steeds belangrijker. Een van de handige hulpmiddelen (naast de b.v. Time Timer Digibord) die leerkrachten kunnen gebruiken om de zelfstandigheid van leerlingen te bevorderen, is het stoplicht digibord. Dit hulpmiddel is speciaal ontworpen voor het digitaal schoolbord en biedt de mogelijkheid om visueel aan te geven welke regels er op een bepaald moment gelden.

Wat is het Stoplicht Digibord?

Het stoplicht digibord is een digitaal verkeerslicht dat op het digibord kan worden geplaatst. Het heeft drie kleuren: rood, oranje en groen. Aan elke kleur kan een specifieke betekenis worden toegekend. Zo kunnen leerkrachten op een interactieve manier de regels in de klas beheren en de zelfstandigheid van leerlingen bevorderen.

Hoe werkt het?

Het gebruik van het stoplicht op het digibord is eenvoudig. Met een simpele klik kan de leerkracht één licht tegelijkertijd aanzetten. Hierdoor is het voor de leerlingen duidelijk welke kleur op dat moment actief is en welke regels er gelden.

Bijvoorbeeld, wanneer het stoplicht op rood staat, wordt van de leerlingen verwacht dat ze niets aan de leerkracht vragen. Staat het stoplicht op oranje? Dan mogen de leerlingen binnen hun eigen groepje hulp vragen. En als het licht groen is, kunnen de leerlingen vragen stellen aan de leerkracht.

Tips voor het Gebruik

1. Meerdere Stoplichten: Groepsleerkrachten kunnen meerdere stoplichten tegelijkertijd op het digibord plaatsen. Dit kan handig zijn voor verschillende groepen of activiteiten in de klas.

2. Timer Functie: Voeg een timer toe aan het stoplicht digibord om de duur van een activiteit bij te houden.

3. Zelfstandig Werken: Gebruik het stoplicht om perioden van zelfstandig werken aan te geven. Dit bevordert de zelfstandigheid en helpt leerlingen hun tijd beter te beheren.

4. Onderbouw: Het stoplicht digibord is ook zeer geschikt voor de onderbouw. Kinderen vinden het vaak leuk om visuele hulpmiddelen te hebben en dit kan hen helpen begrijpen wat er van hen wordt verwacht.

Conclusie

Het stoplicht digibord is een waardevol hulpmiddel. Het biedt ondersteuning in de klas en helpt bij het bevorderen van de zelfstandigheid van leerlingen. Of je nu een ervaren leerkracht bent of net begint, het stoplicht digibord is een tool die je zeker in de hand wilt hebben. Probeer het uit en ontdek zelf hoe het de dynamiek in jouw klas kan veranderen!

.

Stoplicht voor het digibord