Time timer digibord

Wie kent ‘m tegenwoordig niet? De Time Timer digibord is er in vele soorten en maten. De zandloper, de bom, de kaars etc.

Hieronder vind je een overzicht van verschillende time timers voor het digibord die je ook kunt gebruiken op het touchscreen.  Maak een keuze uit de verschillende time timers online en klik op het betreffende plaatje voor een directe link.

time-timer-digibordtime timer digibord zandloper time-time-digibord cirkeltime-timer-digibord-bom time-timer-digibord-dynamiet time-timer-digibord-kaars time-timer-digibord-tijdbom time-timer-digibord-vuurpijl

Time Timer online – Een zeer handige tool

Meester hoelang hebben we nog voor deze opdracht? Is een vraag die regelmatig terugkomt in de klas.

Voor kinderen is het lastig om tijd in te schatten omdat het een abstract begrip is. Een belangrijk taak om hier goed mee om te gaan in de klas. Kinderen leren via de Time Timer om te gaan met de verstreken tijd en te begrijpen hoeveel tijd er nog rest. Net andersom dan de normale stopwatch voor het digibord.

Om de Time Timer voor het digibord te gebruiken hoeven kinderen zich anders dan normaal niet te focussen op een normale, analoge klok. Ze zien de tijd op het digibord verstrijken via de rode schijf, de kaars de bom of enkele andere varianten.

De Time Timer digibord is te gebruiken voor:

  • Het begrijp tijd te leren
  • Het beter leren begrijpen en beheren van tijd
  • Verstreken tijd te zien en hier consequenties aan verbinden
  • Creëren van een grotere zelfstandigheid