Wandelen op maan met Google Moon

Kinderen kunnen prachtig filosoferen over het heelal en alles wat daarmee samen hangt. Vaak vinden ze de lessen over planeten en het heelal ontzettend interessant.

Ik ga ervan uit dat elke leerkracht wel eens gehoord heeft van Google Earth. Een must voor het digibord!

Heb je hier nog nooit van gehoord, of weet je niet wat je ermee kan, laat het dan weten onderaan deze post.Als er een aantal mensen zijn die dit nuttig vinden, dan ga ik er zeker nog een blogpost aan wijden de komende weken.

Google MoonDeze post gaat over een bijzonder onderdeel van Google Earth, genaamd Google Moon.

Met Google Moon kun je net als zijn grote broertje Google Earth een wandeling maken over de maan. Je kunt op het digitale bord, in- en uitzoomen en duidelijk de vele kraters van de maan bekijken.

Als je steeds verder inzoomt op de maan, verschijnen er vele icoontjes. Deze icoontjes geven allerlei verschillende wetenswaardigheden over de maan weer. Als je op deze icoontjes klikt, verschijnen er (Engelse) teksten en soms ook video’s, die iets vertellen over dat specifieke gedeelte van de maan.

Wat zeker leuk is om de kinderen te laten zien via het digibord, zijn de verschillende maanmissies die in het verleden hebben plaatsgevonden.

Hoe je dit allemaal kunt doen zal ik hieronder in een kort stappenschema laten zien. Het is niet moeilijk en erg leuk om via het digibord te gebruiken. Meteen doen dus!

* Stap 1) Download Google Earth

* Stap 2) Bovenaan Google Earth zie je deze toolbar.toolbar google moon

Graag leg ik de verschillende functies nogmaals uit, als daar genoeg animo voor is. Voor Google Moon heb je op dit moment alleen het icoontje nodig waar het pijltje naar toe wijst.

Zodra je op dit icoontje klikt en kiest voor Maan, verandert de “Earth look” naar Google Moon. Als het goed is zie je de digitale maan nu verschijnen op het digibord.

Een kind kan de was doen….toch? 🙂

* Stap 3) Vanaf nu kun je zelf kiezen welke plekken van de maan je nader wilt gaan bekijken.  Door middel van je muis kun je op het digibord in-en uitzoomen op de maan.

Je kunt dit doen door de scroll-toets van de muis te gebruiken. Als je de muistoets in de rechter bovenhoek van Google Moon richt, verschijnt hier een navigatie panel.

Dit is ook een manier om Google Moon te bedienen. Met deze navigatie of met je muis kun je in- en uitzoomen, ronddraaien, om de as draaien, iconen aanklikken, etc.

* Stap 4) Zoals ik al eerder aangaf zijn ook de Apollo missies natuurlijk interessant om te laten zien via het digitale schoolbord.

Deze zijn allemaal terug te vinden op de maan in de vorm van kleine astronautjes die rode vlaggen in hun hand houden. Op de vlaggen staan nummers die corresponderen met de verschillende Apollo missies.

Je kunt de missies ook nader bekijken en laten zien op het digibord via deze website van Google Moon. Ook zijn er soms video beelden te zien van de maanlanding via deze icoontjes.

Dit is alles wat je maar hoeft te doen, om een prachtige digitale maanwandeling te maken via het digibord. De kinderen zullen het zeker waarderen!

Veel succes ermee!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.