Hoe ben je veilig op het internet?

Hoe ben je veilig op het internet?

Een goede virusscanner beschermt je pc tegen malware zoals ransomware (gijzelsoftware) en nepwebsites (phishing). Gebruik sterke en unieke wachtwoorden. Een wachtwoordmanager helpt daarbij: het is veilig én handig. Dit programma slaat wachtwoorden op in een kluis die je beveiligt met een hoofdwachtwoord.

Welke verbinding is het veiligst?

Beveiligde verbinding Het liefst met WPA of WPA2. WEP encryptie is tegenwoordig niet echt veilig meer te noemen. De gegevens via een beveiligde wifi verbinding, worden versleuteld en zijn hierdoor moeilijker te onderscheppen.

Hoe veilig is mobiel internet?

Gebruik altijd het mobiele netwerk Op het eigen mobiele netwerk luistert niemand mee. Deze verbinding is daarom het veiligst. Veel telefoons hebben trouwens een hotspot-optie. Daarmee maakt u een eigen privé-netwerk dat ook andere apparaten kunnen gebruiken.

Wat zijn de risico’s van het internet?

Virussen. Malware. Spyware. Ransomware. Phishing. Spam. Botnet. DDoS.

Wat je wel en niet moet doen op het internet?

Houd persoonlijk informatie professioneel en beperkt. Houd je privacyinstellingen ingeschakeld. Surf veilig. Zorg ervoor dat je internetverbinding veilig is. Wees voorzichtig met wat je downloadt. Kies sterke wachtwoorden. Doe je online aankopen bij beveiligde sites.

Hoe blijf je anoniem op internet?

Je kunt ook een sneltoets gebruiken om een incognitovenster te openen: Windows, Linux of Chrome OS: druk op Ctrl + Shift + n. Mac: druk op ⌘ + Shift + n.

Kan je router gehackt worden?

Het is goed mogelijk dat uw router gehackt is, zonder dat u daar weet van heeft. Door een techniek te gebruiken waarbij de DNS (Domain Name Server) gekaapt wordt, kunnen hackers de beveiliging van uw Wi-Fi-thuisnetwerk doorbreken en u mogelijk veel schade toebrengen.

Wie kan zien wat ik opzoek?

Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.

Hoe kun je zien wie er allemaal op je wifi zit?

Klik op het Startmenu. Ga naar het Configuratiescherm. Klik op Netwerkstatus. Klik vervolgens op Draadloze netwerken beheren.

Wat is veiliger 4G of wifi thuis?

Maak je voor je werkzaamheden regelmatig gebruik van een wifi verbinding? De kwaliteit en de voordelen van 4G zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Met een (eigen) 4G verbinding ben je nu over het algemeen zelfs sneller en veiliger online.