Hoe bereken je prijs per gram?

Hoe bereken je prijs per gram?

Om van een kilogram naar 100 gram te gaan deel je het getal door 10, dus deel je de prijs € 5,10 ook door 10. Dat is € 0,51. Om van 100 gram 300 gram te maken vermenigvuldig je het getal met 3.

Hoe bereken je de prijs per stuk?

Om de stukprijs van een product te berekenen, deel je de prijs van het product door de hoeveelheid van het product dat je voor die prijs krijgt. Soms wordt de stukprijs ook al op het prijskaartje in de winkel aangegeven en hoef je het niet zelf uit te rekenen.

Hoe bereken je van kilo naar gram?

Om van het aantal kilogram naar het aantal gram te gaan, moet je dus x 1.000 doen. Om van het aantal kilogram naar het aantal centigram te gaan, moet je dus x 100.000 doen.

Hoe bereken je de verkoop prijs?

De verkoopprijs is opgebouwd uit de netto inkoop- of productieprijs + de kosten + de nettowinst + de btw. Om van een bepaald artikel de verkoopprijs te bepalen beginnen we dus bij de netto inkoopprijs van een product. De netto inkoopprijs is de prijs exclusief btw.

Hoeveel winst moet je maken?

Een goede marge verschilt aanzienlijk per bedrijfstak, maar als algemene vuistregel geldt dat een nettowinstmarge van 10% als gemiddeld wordt beschouwd, een marge van 20% als hoog of goed en een marge van 5% als laag.

Wat is de kostprijs van een product?

De kostprijs bestaat uit de totale kosten die je per product maakt voor het produceren of leveren van een product of dienst. Dat zijn directe kosten, zoals materialen of ingrediënten, maar ook indirecte kosten zoals loonkosten of gebruik van machines.

Wat weegt ongeveer 500 gram?

Een groot pak koffie weegt 500 gram (1 pond). Een pak suiker weegt 1 kilogram. Een stuk kaas koop je vaak per kilo. Een personenauto weegt ongeveer 1000 kilogram, dat wordt ook wel 1 ton genoemd.

Hoeveel is 100 mg in grams?

1000 milligram is hetzelfde als 1 gram. Leg aan de hand van het metrieke stelsel uit hoe je milligrammen omrekent naar grammen. Daarbij maak je 3 sprongen naar links. Je deelt de milligrammen dus door 1000.

Hoe bereken je de schaal van iets uit?

De schaal geeft de verhouding weer tussen de afmetingen van het model en de werkelijke afmetingen. Het model kan bijvoorbeeld een kaart of een tekening zijn, als ook een schaalmodel van een auto of een gebouw. Is de schaal 1 : 100 dan deel je de werkelijke maten door 100 om de afmetingen van het model te vinden.

Hoe gebruik je een Schaalstok?

Hij wordt onder andere gebruikt om technische tekeningen op schaal te maken, bijvoorbeeld wanneer een onderdeel veel groter is dan het vel tekenpapier. Hierbij wordt dan “1 : 10” op de tekening gezet om aan te geven dat het getekende onderdeel in werkelijkheid 10 keer zo groot is als de afbeelding op de tekening.