Hoe digitale klok uitleggen?

Hoe digitale klok uitleggen?

De digitale klok is verdeeld in twee groepen van twee cijfers. Tussen deze groepen staat een “dubbele punt”. De getallen voor de dubbele punt geven de uren aan. De getallen na de dubbele punt geven de minuten aan.

Wat geeft de grote wijzer aan?

De grote wijzer geeft de minuten aan. De kleine wijzer de uren. Als het een heel uur is, dan wijst de grote wijzer altijd het cijfer 12 aan.

Hoe laat is 18 45?

Op deze analoge klok is het kwart voor 7 ’s avonds. Het is 6 uur geweest. Het is 45 minuten later dan 6 uur ’s avonds. In digitale tijd is het dus 18:45 uur.

Hoe laat is het om 15 30?

Bij 15:30 (= half 4 in het Nederlands) zeg je in het Engels half past three PM.

Hoe laat is 16 30?

Op deze analoge klok is het half 5 ’s middags. Het is 4 uur geweest. Het is 30 minuten later dan 4 uur ’s middags. In digitale tijd is het dus 16:30 uur.

Hoe staan de wijzers van een klok?

Er zitten twee wijzer op een klok: de grote en de kleine wijzer. Leg uit dat de kleine wijzer het uur aangeeft. Als de grote wijzer op de 12 staat is dat een heel uur. Laat zien dat de grote wijzer op de 12 staat en de kleine wijzer op de 1.

Wat zijn hele uren?

Een heel uur = 60 minuten. Een heel uur = 2 halve uren. Een heel uur = 4 kwartieren. Een heel uur = 12 stukken van 5 minuten.

Hoe vaak per dag staan de wijzers in een hoek van 90 graden?

Er zijn dus 44 ogenblikken waarop de wijzers loodrecht op elkaar staan. De meest herkenbare zijn natuurlijk 3u, 9u, 15u en 21u, maar ook de andere zijn eenvoudig omrekenbaar.

Hoe laat is 16 45?

Als je op de klok 16:30 ziet, dan is het half vijf in de middag. Als je op de klok 16:45 ziet, dan is het kwart voor vijf in de middag.

Waarom staat een klok op 10 voor 2?

Volgens de auteurs zit het antwoord erin dat de visuele cortex zwakker reageert op schuine oriëntaties (zoals bij 10:10 uur wanneer de wijzers in een hoek staan) dan op kaarsrechte oriëntaties (zoals bij 3:15 uur wanneer de wijzers in elkaars verlengde liggen).