Hoe gebruik je flitskaarten?

Hoe gebruik je flitskaarten?

Flitskaarten, oftewel flashcards, zijn kaartjes met op de ene kant een vraag of term en aan de andere kant het antwoord of de definitie. De kaartjes kun je zelf maken, online vinden of kopen. Zelf maken is heel leerzaam, maar kost ook veel tijd.

Hoe maak je Flitskaartjes?

Met Adobe Express maak je online flitskaarten en pas je ze op allerlei manieren aan. Daarna kun je ze online delen of afdrukken. Je maakt met Adobe Express in een mum van tijd je eigen flitskaarten, zelfs als je nog nooit iets hebt ontworpen.

Waar kun je flashcards kopen?

Op flashcards.nu kun je flashcards in verschillende kleuren en maten kopen. Je kunt zelf bepalen hoeveel flashcards je koopt. Ook kun je kiezen voor een voordeelpakket met klikringen en zelfs met een pakket van stabilo brush.

Hoe flashcards maken word?

Schrijven. Leren. Herhalen & droppen.

Hoe maak je je eigen flashcards?

Schrijf een woord, definitie of kernwoord aan de ene kant van de flashcard . Schrijf de betekenis aan de andere kant. Gebruik kleuren, tekeningetjes en maak het leuk voor jezelf.

Wat betekent flashcards?

Een flashkaart, geheugenkaart of flitskaart (Engels: flashcard) is een kaartje met op de ene zijde een vraag of aanwijzing en op de andere zijde het antwoord. Flashkaarten worden gebruikt als leermiddel. Bijvoorbeeld bij het leren van woorden, concepten, geschiedkundige datums, of formules.