Hoe groot is 1 dm?

Hoe groot is 1 dm?

Van decimeter naar centimeter Als je daarna wilt berekenen hoeveel centimeter 150 decimeter is, dan moet je dat weer vermenigvuldigen met 10, want 1 decimeter is 10 centimeter.

Hoe geef je maten aan?

Formaat volgorde: lengte x breedte x hoogte. Lengte is altijd de langste zijde van het grondformaat. Afmetingen zijn in millimeters. Formaten zijn altijd inwendig gemeten.

Wat is meer dm of m?

1 m = 10 dm = 100 cm = 1000 mm.

Wat is 12 dm?

En zo is 12 dm gelijk aan 1,2 m, want 12 : 10 = 1,2 (1 stap omlaag).

Wat komt er na de mm?

Een nanometer is een miljoen keer zo klein als een millimeter. Dat is klein, maar volgens de meetkunde kan het nog kleiner. Het rijtje is namelijk: milli, micro, nano, pico, femto en dan kun je nog eindeloos doorgaan. (1 micrometer = 1/1000ste millimeter, 1 nanometer = 1/1000ste micrometer, enzovoorts.)

Hoe lees je afmetingen?

Lengte x breedte x hoogte De lengte is dan het aantal centimeters horizontaal van links naar rechts. De breedte is het aantal centimeters horizontaal van voor naar achter. De hoogte is het aantal centimeters verticaal van boven naar beneden.

Welk voorwerp is 1 meter?

breedte van een nagel), 1 decimeter (bijv. handspan, breedte van je gezicht), 1 meter (bijv. grote stap, bordliniaal) en 1 decameter (bijv. een bus of kleine vrachtwagen) lang zijn.

Wat is de volgorde van de meters?

Hier is een ezelsbruggetje: KAN HET DAMETJE MET DE CENTIMETER METEN. Door deze zin te onthouden, weet je de volgorde: km-hm-dam-m-dm-cm-mm.

Hoe lang is 1 cm?

Veel gebruikte instrumenten zijn een liniaal, een meetlint of een meetlat. De maateenheid op deze instrumenten is centimeters. De millimeters zitten tussen de centimeters; 10 millimeter is 1 centimeter.

Hoeveel is 25 dm?

2,5 m = 25 dm. Vervolgens kijk je hoe je met behulp van de verhoudingstabel kunt uitrekenen hoeveel 14 decimeter kost bij de Wamma.