Hoe heet de denkbeeldige verbindingslijn tussen de polen?

Hoe heet de denkbeeldige verbindingslijn tussen de polen?

equator – Zelfstandignaamwoord 1. (aardrijkskunde), (landmeetkunde) de denkbeeldige scheidslijn tussen het noordelijk en zuidelijk halfrond op aarde of op de hemelglobe ♢ Het vlak van de equator staat haaks op de aardas, midden tussen de polen.

Welke groenten zijn het meest gezond?

Broccoli. Laten we maar meteen van start gaan met deze groene topper. Boerenkool. Een tweede groene groente is boerenkool, of kale. Rode bietjes. Rode biet heeft een lange kooktijd nodig, maar is supergezond. Alfalfa. Spruitjes. Wortels. Spinazie. Bloemkool.

Wat is een ander woord voor geestdrift?

als trefwoord met bijbehorende synoniemen: geestdrift (zn) : animo, begeestering, bezieling, elan, enthousiasme, felheid, gedrevenheid, gloed, gretigheid, happigheid, hartstocht, ijver, inzet, roes, verve, vervoering, vurigheid, vuur, zielsverrukking.

Wie is de Zanggodin?

Definities die `zanggodin` bevatten: Euterpe = 1) Dochter van zeus 2) één der muzen 3) Een van de muzen 4) Godheid 5) Muze 6) Muze van de dichtkunst 7) Muze van de fluitmuziek 8) Muze van de lierpoëzie 9) Muze van de lyrische poëzie 10) Muze van het fluitspel 11) Muze…

Hoeveel km is een graad?

Een minuut op een grootcirkel komt overeen met een afstand van een zeemijl of 1852 meter. Een breedtegraad komt overeen met een afstand van gemiddeld ongeveer 111 km (40 000 km/360°).

Wat is een ander woord voor mist?

damp, grondmist, mist, mistbank, smog. smoor (zn) : damp, mist, nevel.

Hoe heet is de evenaar?

Dat is aanmerkelijk warmer dan de temperaturen rond de evenaar van nu met 25-30°C.

Welke groente begint met G?

groene asperge. groenmarkt. groenteboer. groentemarkt. groentesoep. guiambo.

Welke rode groenten zijn er?

Rode groenten: tomaten, radijzen, rode kool, rode biet, rode paprika. Tip: te veel rode voeding kan leiden tot boosheid, irritatie en hyperactiviteit.

Wat zijn witte groenten?

Witte groente Witte en gele groenten zijn weer een categorie apart. Denk hierbij aan bloemkool, maïs en gember. En bijvoorbeeld aan knoflook, pastinaak en ui. Fytonutriënten in witte groente zijn onder meer allicine, betacaroteen, flavonoïden en luteïne.