Hoe heet de vogel van Moffel en Piertje?

Hoe heet de vogel van Moffel en Piertje?

Er zijn drie hoofdpersonen: Moffel de Mol (Eric-Jan Lens, eerder Bert Plagman), Piertje de Worm (Virga Lipman) en Arie de Vogel (Stef de Reuver). Moffel is een eigenwijze en nieuwsgierige mol en beleeft de leukste avonturen.

Waar wonen Moffel en Piertje?

Hij woont op een kermis, in een huis op wielen. Zo’n woonwagen kan overal naartoe. Je kunt hem ook groter maken. Moffel en Piertje helpen Klaas op de kermis en maken een ritje in de attracties.

Wat is koekeloeren?

Het begrip koekeloeren heeft 2 verschillende betekenissen: 1) passief tijd doorbrengen. in een toestand van passiviteit de tijd doorbrengen, wezenloos, werkeloos (voor zich uit) kijken. 2) spiedend kijken. scherp en spiedend kijken; spieden, turen, gluren.

Waar komt het woord Koekeloere vandaan?

De etymologie van koekeloeren vindt zijn oorsprong in het Nederduitse woord voor slak (kokeloer of kokerol). De eerste betekenis van koekeloeren is hiermee letterlijk: een leven als een slak in zijn eigen huisje leiden.

Wat wordt bedoelt met huisje boompje beestje?

Huisje-boompje-beestje – aanduiding voor een kalm, burgerlijk en ongestoord leventje. Meestal gebruikt m.b.t. mensen die vasthouden aan de dagelijkse rituelen en zich op een voorspelbare wijze gedragen.

Hoe heten de mensen van huisje boompje beestje?

Het vertrouwde programma met Raaf, Fahd en Carlijn over mensen, de natuur, techniek en milieu.

Waar komt het woord waus vandaan?

Informele uitdr. Vooral populair in Den Haag, waar men ook het werkwoord wauzen/wouzen ‘ouwehoeren’ kent.

Wat betekent een ijzervreter?

Spreekwoorden: (1914) Een ijzervreter, d.i. een onvervaard, onverschrokken krijgsman, een vechtersbaas; ook: een norsch mensch, mnl.

Wat is een Piertje?

(1) Lang, tamelijk smal, in zee stekend landhoofd of havendam. (2) In zee stekend wandelhoofd of lange steiger.

Hoe wordt elektriciteit gemaakt Schooltv?

Elektriciteitscentrales zijn fabrieken die elektriciteit maken. In de centrale wordt water verwarmd in een ketel tot er stoom komt. De stoomdruk laat een rad draaien. Daardoor komt ook een supergrote dynamo in beweging.