Hoe heet de volgende storm na Eunice?

Hoe heet de volgende storm na Eunice?

Twee dagen later, op 18 februari, ontregelde Eunice het land. De eerstvolgende storm zal Franklin heten. Als de storm die op zondag en maandag wordt verwacht van het KNMI code oranje krijgt, is Franklin een feit. De lijst met namen van stormen werkt het alfabet af.

Welke stormen in februari 2022?

Op 6 februari viel in een groot deel van het land tussen 20 en 50 millimeter. Vlissingen noteerde een uurgemiddelde van windkracht 9 en daarmee was de tweede officiële storm van 2022 een feit en de eerste van februari.

Wat is de zwaarste storm in Nederland?

Op KNMI-weerstation Cabauw, bij Lopik, werd een windsnelheid van 145 kilometer per uur gemeten. Niet eerder werd in ons land zo ver landinwaarts zo’n zware windstoot gemeten. Bij de storm begin 1990, de zwaarste ooit in Nederland, werd uiteindelijk zelfs orkaankracht 12 gehaald, iets dat in ons land zelden gebeurt.

Is er een orkaan in Nederland geweest?

Wanneer storm Een zware storm bereikt windkracht 10 en een en zeer zware storm windkracht 11. Windkracht 12 staat voor een orkaan. Een echte orkaan komt in ons land zelden voor en dat is maar goed ook.

Is er een tornado in Nederland?

Tornado’s komen vooral in het centrale deel van Verenigde Staten voor, gemiddeld zo’n duizend per jaar. In Nederland bereikt een windhoos zelden de kracht van een Amerikaanse tornado. In de twintigste eeuw gebeurde dat slechts enkele malen.

Hoe heet de storm van 20 februari?

De schade van storm Eunice is nog lang niet overal opgeruimd en opnieuw moeten we rekening houden met zware tot zeer zware windstoten door de volgende storm die langs ons land trekt. Deze storm heeft de naam Franklin gekregen. Lees hier waarom sommige stormen een naam krijgen.

Wie verzint de Stormnamen?

De Britse Met Office en de Ierse Met Éireann werken sinds 2015 samen in de naamgeving van stormen die gevolgen hebben voor de samenleving. Sinds 2019 neemt het KNMI deel aan dit samenwerkingsverband. De eerste storm in Nederland die een naam kreeg was Ciara. Storm Ciara trok 9 februari 2020 over ons land.

Hoe heet de storm 16 februari?

Dudley is een storm met een lange adem, maar de piek van de storm is wel voorbij. De zwaarste windstoot die afgelopen nacht werd gemeten bedroeg 114 km/uur en werd gemeten in Lauwersoog. Ook elders in Groningen, in het Waddengebied en op het IJsselmeer kwamen zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km/uur.

Hoe laat tornado Nederland?

Morgen kans op een tornado Vanmorgen trekken die buien langzaam via het noorden het land uit. Rond 14.00 uur komen er nieuwe buien aan, opnieuw vanuit Zeeland en West-Brabant. Op sommige plekken kan 40 millimeter regen in één uur vallen. Heel misschien kan het zelfs lokaal tot een tornado komen.

Hoe heet de storm 17 februari?

Gisteravond en vannacht trok storm Dudley over de Noordzee ten noorden langs Nederland. Tussen 20:00 en 21:00 uur kwam het in IJmuiden tot een uurgemiddelde van windkracht 9 en daarmee was storm Dudley een feit.