Hoe heet het Koninklijk Huis?

Hoe heet het Koninklijk Huis?

De Koning is het staatshoofd van het Koninkrijk der Nederlanden. Voor het vervullen van zijn functie zijn door de staat Paleis Noordeinde, Paleis Huis ten Bosch en het Koninklijk Paleis Amsterdam aan het staatshoofd ter beschikking gesteld. Paleis Noordeinde in Den Haag is het werkpaleis van de Koning.

Is Mabel lid van het Koninklijk Huis?

Tot de Koninklijke Familie behoren, naast de leden van het Koninklijk Huis, ook: Prinses Mabel, Prins Maurits, Prinses Marilène, Prins Bernhard, Prinses Annette, Prins Pieter-Christiaan, Prinses Anita, Prins Floris, Prinses Aimée, Prinses Irene en Prinses Christina (1947-2019) en hun (aangetrouwde) kinderen en …

Wat is het salaris van Rutte?

Salaris minister-president en minister Het salaris van de minister-president is € 170.910 inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering (2020). Daarnaast heeft de minister-president recht op een vaste onkostenvergoeding en een aantal andere tegemoetkomingen en voorzieningen.

Waarom hoeft de koning geen belasting te betalen?

De Koning, de vermoedelijke opvolger van de Koning en de Koning die afstand heeft gedaan van het koningschap (en hun echtgenoten) betalen op grond van artikel 40 van de Grondwet geen loon- of inkomstenbelasting over de uitkeringen die zij vanwege het Rijk ontvangen.

Hoeveel vakantiehuizen heeft de koning?

Volgens het kadaster heeft hij in totaal 95 Amsterdamse adressen in zijn bezit, deels samen met een zakenpartner. Koning Willem-Alexander heeft het meeste bezit sinds hij in november vorig jaar landgoed De Horsten in Wassenaar kreeg van zijn moeder prinses Beatrix.

Heeft de koning een zwembad?

Sportcomplex Koning Willem Alexander kent vele functionaliteiten. Naast een zwembad dat bestaat uit meerdere zwembaden heeft het complex ook een sporthal met een tribune voor 1500 personen, een turnhal, gymnastiekhal en ruimte voor fysiotherapie, een sauna, restaurant, leslokalen en kantoorruimte.

Waar slaapt de koning?

Paleis Huis ten Bosch is het woonpaleis van de Koning en zijn gezin. Naast woonfunctie heeft het paleis ook een representatieve functie, zo wordt het onder meer gebruikt voor audiënties en ontvangsten.

Wat verdient de koningin per maand?

Het inkomen van koningin Máxima stijgt van 396 duizend euro naar 400 duizend euro, dat van prinses Beatrix van 564 duizend euro naar 569 duizend euro.

Hoeveel geld krijgt Prins Bernhard?

Haar echtgenoot prins Bernhard ontvangt 1,3 miljoen, waarvan 400000 gulden vastgesteld is als salaris. Prins Claus, de echtgenoot van koningin Beatrix, krijgt ook een toelage van de staat: ruim 1,5 miljoen gulden. 572000 gulden daarvan is te beschouwen als inkomen.

Wat is het salaris van Koning Willem-Alexander?

Salaris Willem-Alexander Zijn roepnaam is Alex/Alexander. Business Insider sep 2021: Koning Willem-Alexander krijgt in totaal ruim 6,1 miljoen euro. Zijn inkomen ligt voor het eerst iets boven de 1 miljoen. De andere 5,1 miljoen is om zijn personeels- en materiaalkosten te betalen.