Hoe houd je insecten uit je tuin?

Hoe houd je insecten uit je tuin?

Plaats horren voor deuren en ramen. Dicht kieren en naden en plaats insectengaas op ventilatiegaten. Beperk voedselbronnen. Gebruik geen vallen met lokstof in de woning. Zet ramen tegen elkaar open. Kijk voor meer tips om ongedierte te bestrijden zonder gif op de site van Milieu Centraal.

Wat voor soort insect is dit?

Met de gratis te downloaden app ObsIdentify is het eenvoudig om dieren en planten te herkennen. Je maakt een foto van het betreffende insect/dier of plant en de app geeft binnen enkele seconden uitsluitsel om welke soort het gaat. De app herkent inmiddels al meer dan 22.000 soorten.

Wat vreet er aan mijn planten?

Er zijn twee groepen schadelijke insecten: zuigende en vretende insecten. Zuigende insecten zoals bladluizen, witte vliegen en tripsen zuigen plantensap uit de plant en veroorzaken zo zuigschade. Bladeren krullen op en de plant voelt plakkerig aan door de suikerachtige honingdauw die ze uitscheiden.

Wat trekt zweefvliegen aan?

Kortom: het zijn welkome bestuivers èn ze decimeren het luizenbestand. Dille, malva (kaasjeskruis), goudsbloemen, potentilla en duizendblad zijn enkele planten die zweefvliegen aantrekken.

Waar hebben insecten een hekel aan?

Sterk geurende planten: insecten hebben vaak een hekel aan de geur van sterk ruikende planten zoals salie. Als je deze planten in de buurt neerzet van jouw aangetaste planten, blijven de meeste insecten weg. Koud water: besproei je kamerplanten en tuinplanten regelmatig met koud water, daarmee spoel je insecten weg.

Wat jaagt insecten weg?

Lavendel Wij vinden het misschien een mooie plant die ook nog een lekker ruikt. Echter vinden mieren, motten, muggen en vlooien dit iets minder. Je kunt een lavendelplant in je tuin neerzetten, maar je kunt het ook drogen om binnen te gebruiken.

Hoe weet ik welk insect je gebeten heeft?

Rode vlek(ken) op de huid: van veel soorten insectenbeten krijg je rode vlekken. Je kunt met de hulp van bovenstaande infographic zien aan de plek, door welk insect je gebeten bent. Als je na een paar dagen tot een week na de insectenbeet een rode vlek of een rode kring krijgt, raadpleeg dat je huisarts.

Wat is de meest voorkomende insect?

Kamervlieg. Dit is de vlieg die je het meest in je huis zal aantreffen, omdat ze graag op warme plekken zitten. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn, kunnen ze toch heel vervelend worden als ze constant om je hoofd vliegen of op je eten zitten.

Welk dier eet mijn planten op?

Planteneters noem je ook wel herbivoren. Herbivoor is een Latijns woord, waar ‘herbe’ staat voor gras, kruid of plant en ‘vorus’ voor eter. Er zijn verschillende soorten herbivoren. Ze zijn ingedeeld naar het deel van de plant dat ze eten: gras, bladeren, zaden of fruit.

Hoe ontstaat Roetdauw?

Roetdauw is een ziekte die veroorzaakt wordt door schimmels zoals Capnodium of Fumago salicina. Deze schimmels ontwikkelen zich op de honingdauw die uitgescheiden wordt door sapzuigende insecten, zoals bladluizen, kaswittevlieg, schildluizen, bladvlooien en cicadelliden.