Hoe kan ik oude kranten vinden?

Hoe kan ik oude kranten vinden?

In het Delpher archief www.delpher.nl, een initiatief van de Koninklijke Bibliotheek Nederland, kunt u zoeken in honderden kranten uit binnen- en buitenland en in tientallen tijdschriften en boeken. U kunt zoeken op personen, onderwerpen en zelfs op datum.

Hoe zoeken in Delpher?

Selecteer op de homepage Kranten (naast de zoekbalk), vul je zoekterm(en) in, en klik op Zoeken.

Welke kranten zitten in Delpher?

Delpher bevat ruim 1,3 miljoen kranten uit de periode 1618-1995. Dit zijn voornamelijk landelijke en regionale Nederlandse kranten, maar ook kranten uit de Antillen, Suriname en Nederlands-Indië.

Hoe gebruik je Delpher?

Delpher is een gratis toegankelijke website, ontwikkeld en beheerd door de Koninklijke Bibliotheek. Hier vind je gedigitaliseerde historische Nederlandse kranten, boeken, tijdschriften en radiobulletins uit bibliotheken, musea en andere erfgoedinstellingen.

Welke landelijke kranten zijn er in Nederland?

Telegraaf. Het dagblad met het grootste landelijke bereik is de Telegraaf. Algemeen Dagblad. De krant die daarna het hoogste bereik heeft is de landelijke editie van het Algemeen Dagblad. Volkskrant. Op nummer drie staat de Volkskrant. Metro. NRC Handelsblad. Trouw. Noordhollands Dagblad. Brabants Dagblad.

Welke krant moet ik kiezen?

Heb je een hoge eis qua kwaliteit en lees je graag achtergrondartikelen en diepte interviews, dan past NRC, Trouw of Volkskrant beter bij jou. Sportliefhebbers kunnen het beste terecht bij AD of Telegraaf, terwijl mensen die liever een krant lezen zonder politieke voorkeur bij NRC op het juiste adres zijn.

Hoe maak je een krantenartikel?

Bedenk een pakkende kop. De kop van je artikel moet uit een zinsfragment bestaan dat duidelijk en beknopt de hoofdzaak van je artikel weergeeft. Schrijf een introductie. Vul je verhaal aan met verdere details. Eindig je artikel met een samenvatting.

Wat betekent Delpher?

De website werd op 20 november 2013 gelanceerd. De naam verwijst naar het woord ‘delven’ = spitten, (op)graven, winnen, en is tevens gebaseerd op Delphi, het beroemde orakel. Hij is bedacht door reclamebureau De Naamafdeling.

Wat is de duurste krant?

Landelijk is NRC Next de goedkoopste, en Het Financiële Dagblad de duurste krant.

Wat is de oudste krant van Nederland?

De oudste Nederlandse krant was de Courante uyt Italien, Duytslandt, &c. uit 1618.