Hoe kan je kaarsen versieren?

Hoe kan je kaarsen versieren?

De dunne wasfolie in gewenste figuurtjes knippen, snijden of met uitsteekvormpjes uitdrukken en op de kaars drukken. Door de warmte van je handen wordt de versierwas zacht en gaan de figuurtjes vastkleven. Je hebt dus geen lijm nodig! Heel eenvoudig en erg leuk om te doen op bijvoorbeeld een kinderfeestje!

Welke stiften voor kaarsen?

Gebruik hiervoor een watervaste stift.

Kun je kaarsen schilderen?

Dit heb je nodig voor de ombre kaarsen Voor het ombre-effect gebruik je verf op acrylbasis. Deze verf is veilig om op een kaars te gebruiken, zelfs als de kaars brandt bij het gedeelte waar de verf op is aangebracht. Geen zorgen dus over steekvlammen of andere enge gevolgen.

Kun je op een kaars schrijven?

Tekening op kaars maken Je kunt er eventueel ook nog iets opschrijven. Als je tekening af is, rol je hem om de kaars heen en daar omheen wikkel je ook nog een bakpapiertje, zodat het gesmolten kaarsvet niet overal aan komt.

Was kopen om kaarsen te maken?

Voor het maken van kaarsen hebben wij een ruim assortiment van kaarswas. Kaarswas is er veelal kleurloos die je zelf van een mooie kleur kan voorzien. Zo hebben wij bijvoorbeeld kaarswas van de merken Creativ Company, Creotime en We Are Memory Keepers.

Hoe kun je kaarsen kleuren?

Doe een kleine hoeveelheid kleurstof bij het gesmolten kaarsvet. Voeg enkele druppels toe, of gebruik twee tot drie theelepels als je kleurstof in poedervorm hebt. Pas op dat je niet te veel kleurstof gebruikt. Kleurstof voor kaarsen is vaak sterk geconcentreerd, dus met een klein beetje kom je al een heel eind.

Wat kun je allemaal doen met kaarsvet?

Oude kaarsen of restjes kaarsvet kun je makkelijk omsmelten, zo maak je er weer een nieuwe kaars van. Dit doe je door de kaarsen au bain-marie te smelten. Vul een pan met kokend water en plaats hierop een metalen bakje met kaarsresten. Door de warmte zal het kaarsvet vanzelf smelten.

Welke verf gebruiken voor kaarsen?

Het schilderen van een kaars Het meest gebruikt is Acrylverf of waxverf. Het voordeel van verven is het gamma aan kleuren dat beschikbaar is. Verf voor kaarsen is niet enkel te koop in de standaard kleuren. Vandaag zijn er in de reguliere hobbywinkel of webshop ook andere speciale kleuren te verkrijgen.

Welke kleurstof voor kaarsen?

Kleurstof speciaal voor het kleuren van kaarsen-wax en wax-melts. Deze kleurstof is geschikt voor zowel paraffine als plantaardige kaarsen was. Deze kleurstof is geschikt voor kleur dompeking als voor door en door kleuren.

Hoe maak je Dip Dye kaarsen?

Dip dye kaarsen zelf maken. Hiervoor heb je nodig: witte diner- en/of stompkaarsen en een oude kaars in een kleur naar keuze. Verwarm de oude gekleurde kaars in een pannetje zodat er gekleurde vloeibare wax overblijft. Doop de witte kaars vervolgens heel even in de gekleurde wax en laat ‘m daarna uitdruipen en opdrogen …