Hoe kerstcadeaus uitpakken?
Hoe kerstcadeaus uitpakken?
Naampje trekken. Schrijf alle namen van de gasten op een stuk papier en stop ze in een grote kom. ‘Ben ik een banaan? ‘ Gerangschikt. Wie krijgt het eerste cadeautje? Touwtje trekken. Doe de stoelendans. Bingo! Take a bow. Raad het plaatje.
Wie mag een cadeautje pakken?
Alle kinderen lopen met hun cadeau door de kamer. De jarige loopt geblinddoekt rondjes en mag iemand ‘pakken’. Als dat gebeurd is mag de jarige raden wie het heeft gevangen. Is dat goed dan mag het cadeautje uitgepakt worden.
Wat kan je maken voor kerst?
De mogelijkheden om te knutselen met kerst zijn eindeloos. Denk aan kerstbomen, kerstmannetjes, kerstlichtjes en kerststerren. Knutselen doen we met van alles, waaronder strijkkralen, wc-rollen, karton, hout, natuurmaterialen en doorzichtig papier.
Wat kan je allemaal doen met kerst?
Uitgebreid kerstontbijt, -brunch of diner. Kerst staat vrijwel gelijk aan eten. Borrelen bij het kampvuur. Samen bakken. Kerstfilm(s) kijken. Spelletjes of een kerstquiz. Oude foto’s of video’s kijken. Zelf Glühwein maken. Videobellen met familie.
Wat is een mooi kerstcadeau?
Gepersonaliseerde chocoladereep: Milka of Toblerone. Kleurrijke pocket printer. Kerstballen met zelfgekozen foto of boodschap. Leuke kerstpakketten. Magic Mug met eigen foto’s. Sneeuwbol met zelfgekozen foto’s. Dinosaurus flessenopener. Culinair plezier voor twee.
Hoe roep je de Kerstman op?
Een bekende uitroep van de Kerstman is Ho-ho-ho!
Hoe noem je een oude Kerstman?
Afbeeldingen van Sint-Nicolaas (Sinterklaas), de oorspronkelijke voorvader van de kerstman, zijn zeer verschillend, maar geen ervan lijkt op de dikke oude man met bolle wangen en witte baard die we tegenwoordig als de Kerstman zien rondlopen.
Wie is de echte Kerstman?
De inspiratie voor de Kerstman is onze eigen Sint-Nicolaas, beter bekend als Sinterklaas, die in de 4e eeuw in de stad Myra in het huidige Turkije leefde.
Hoe cadeau origineel inpakken?
Om cadeautjes origineel in te pakken, zijn er genoeg ideetjes. Gebruik bijvoorbeeld oude plattegronden, krantenpapier, bakpapier, een lege schoenendoos als basis. Versier vervolgens met een mooi (kook)touw, linten, knopen en stempels. Maak het cadeautje helemaal af met een leuk naamkaartje.
Hoe spel je kado?
Schrijf je cadeau of kado? De officiële spelling is cadeau. Je vindt het woord dan ook alleen in deze vorm terug in Het Groene Boekje.