Hoe koud was het op 4 januari 1997?

Hoe koud was het op 4 januari 1997?

De laatste Elfstedentocht, op 4 januari 1997, was een bijzonder zware. Wind met kracht 5 tot 6 en vorst, met temperaturen van -6 graden in de ochtend tot maximaal -3 graden in de middag, waren de grote boosdoeners.

Hoe koud was het in 1997?

De laatste landelijke koudegolf had ons land in de winter van 1997. Toen waren de eerste tien dagen van januari met gemiddeld -7,2 graden zelfs de koudste van de meetreeks. Dit jaar leverden de eerste tien januaridagen in De Bilt een gemiddelde temperatuur op van -2,8 graden tegen 3,6 graden normaal.

Wat is normale temperatuur januari?

Met in De Bilt een gemiddelde temperatuur van 3,4 °C tegen een langjarig gemiddelde van 3,6 °C lag de gemiddelde temperatuur in januari dichtbij het langjarig gemiddelde van 1991 t/m 2020.

Hoe koud was het in 1978?

De winter als geheel had een gemiddelde temperatuur van -0,8 °C, waarmee het in Nederland de op vijf na koudste winter van de 20e eeuw was. De winter had een koudegetal van 205,7.

Wat was de koudste Elfstedentocht?

Op 18 januari 1963 daalde de temperatuur in Joure tot min 21 graden en juist die dag werd de Elfstedentocht gereden. ’s Middags was het minder koud maar door de bij vlagen stormachtige wind maakte dat voor de schaatsers weinig uit. De gevoelstemperatuur daalde zelfs en lag in de middag tegen de -20 graden.

Wat is kouder januari of februari?

De donkerste periode is na Kerst voorbij, maar het wordt in de winter juist kouder als de dagen langer worden. In januari is het kouder dan in december en halverwege februari hebben we gemiddeld de koudste nachten. Het is dan al twee uur langer licht dan met Kerst.

Wat is de warmste dag ooit in Nederland?

Smogalarm in heel Nederland De warmste dag ooit werd op 25 juli 2019 gemeten in Gilze-Rijen. Het werd destijds 40,7 graden. In Zeeland werd het op die dag 40,6 graden.

Wat zijn de 2 koudste maanden in Nederland?

Januari de tweede maand van de meteorologische winter is normaal gezien de koudste maand van het jaar. Februari is de laatste winter maand , de gemiddelde temperatuur begint dan ook met name in de tweede helft weer toe te nemen. Maart is de eerste maand van de meteorologische lente.

Hoe was de winter van 1976?

De winter was in het algemeen vrij zacht, met uitzondering van de maanden november en maart. Er deed zich 1 ijsperiode voor van eind januari tot begin februari, waarin zich door bijna het gehele land ijs van betekenis voordeed. De grote rivieren zijn ijsvrij gebleven.

Hoe was de zomer van 1977?

Etmaalgemiddelde temperatuur 1977 De laagste gemiddelde temperatuur was -2,7 °C op 6 december 1977 en de hoogste gemiddelde temperatuur was 23,9 °C op 13 juni 1977.