Hoe kun je een tekst laten voorlezen?

Hoe kun je een tekst laten voorlezen?

Raak het pictogram Microfoon aan op het toetsenbord. Volg de instructies in het dialoogvenster. Spreek duidelijk in de microfoon van uw apparaat.

Hoe kan je Google laten voorlezen?

Open de app Instellingen. Tik op Toegankelijkheid en daarna op Selecteer om uitgesproken te worden. Schakel Snelkoppeling voor ‘Selecteer om uitgesproken te worden’ in.

Wat is de beste voorlees app?

ClaroSpeak is een app waarmee Word-documenten voorgelezen kunnen worden. De app is Engelstalig. De grootte en kleur van de letters en het lettertype kunnen gekozen worden net als de kleur van de achtergrond van het tekstveld. ClaroSpeak wordt geleverd met verschillende stemmen van hoogwaardige kwaliteit.

Kan Google Docs voorlezen?

Een document laten voorlezen Open de Documenten-app. Verplaats de focus naar het document en dubbeltik om het te selecteren. Veeg naar rechts om het voorlezen te starten. Optioneel: wijzig het leesniveau van de navigatie in het document.

Hoe laat je je computer voorlezen?

Met Verteller kan tekst op het pc-beeldscherm hardop worden voorgelezen. Verteller beschrijft ook gebeurtenissen, zoals meldingen of agenda-afspraken, zodat u uw pc zonder beeldscherm kunt gebruiken. U kunt Verteller starten of stoppen door op de Windows-logotoets + Ctrl + Enter te drukken.

Heeft word een voorleesfunctie?

Vanaf nu is de voorleesfunctie geactiveerd. Net onder het lint, rechts boven de weergave van het blad verschijnt nu o.a. een afspeelknop. Klik je op die afspeelknop, dan begint Word voor te lezen, vanaf de cursor. Met de verder- en terugspoelpijltjes verspring je telkens één zin.

Welke browser kan voorlezen?

Eenvoudig de tekst beluisteren op een webpagina. Met een paar handelingen kun je functies toevoegen aan je browser, bijvoorbeeld Google Chrome. Zo kun je je browser eenvoudig uitbreiden met een voorleesfunctie. Zo’n extensie leest de tekst op de webpagina met een computerstem voor.

Kan Chrome voorlezen?

Selecteer rechtsonder de tijd. Of druk op Alt + Shift + s. Selecteer Instellingen . Selecteer onderaan Geavanceerd. Selecteer Toegankelijkheidsfuncties beheren in het gedeelte ‘Toegankelijkheid’. Kies ChromeVox inschakelen (gesproken feedback) bij ‘Tekst naar spraak’.

Hoe zet je Google assistent aan?

Ga op je Android -telefoon of -tablet naar de Assistent -instellingen of open de Google Assistent -app. en zeg ‘ Assistent -instellingen’. Tik onder Populaire instellingen op Voice Match. Zet Hey Google aan. Zet de Google Assistent aan als je Hey Google niet kunt vinden.

Hoe iPhone tekst voorlezen?

De iPhone laten praten Geselecteerde tekst horen: Selecteer de tekst en tik vervolgens op ‘Spreek uit’. Het hele scherm horen: Veeg met twee vingers omlaag vanaf de bovenkant van het scherm. Met de regelaars die worden weergegeven, kun je het uitspreken pauzeren of de snelheid aanpassen.