Hoe kun je het beste Grieks leren?

Hoe kun je het beste Grieks leren?

Een goede manier om te leren voor Grieks is het vertalen van woorden uit het Nederlands naar het Grieks en andersom. Op deze manier begin je met de basis. Het is hierbij wel belangrijk dat je eerst het Griekse alfabet kent en begrijpt, aangezien zoals eerder benoemd in deze blog er andere letters in zitten.

Hoe zeg je in het Grieks dankjewel?

De Grieken zullen het enorm waarderen als jij ‘ευχαριστώ’ (dankjewel)in het Grieks zegt. Een uiting van dankbaarheid, een vorm van beleefd heid ‘ευχαριστώ’.

Hoe leer ik oud Grieks?

Voor iedereen met serieuze interesse in klassieke talen is Oudgrieks een must. Dit is de klassieke taal waarop het moderne Nieuwgrieks gebaseerd is. Bij De Volksuniversiteit kunt u een taalcursus Oudgrieks volgen. Onze taalcursussen worden door professionele docenten gegeven en zijn dus nadrukkelijk geen thuisstudie.

Waar komt de Griekse taal vandaan?

Het Grieks (Ελληvικά) is een talenfamilie van de Indo-Europese talen. Het werd door de Achaeërs naar Griekenland gebracht rond 1900 voor Christus. In eerste instantie waren er verschillende gesproken dialecten, met als belangrijkste groepen: Ionisch-Attisch, Dorisch en Eolisch Grieks.

Is Grieks moeilijk te leren?

Veel mensen denken dat Grieks leren moeilijk is. Dit komt mede omdat het Griekse alfabet totaal anders is als het Nederlandse alfabet. ZO bestaat het uit tekens die wij niet kennen en lijkt het net als het Chinees op een moeilijke taal. Echter wanneer je het Griekse alfabet onder de knie hebt dan gaat de rest erg snel.

Hoe lang duurt het om Grieks te leren?

Om Hongaars, Russisch en Grieks te leren ben je wel een stuk langer bezig: gemiddeld zo’n 1100 uur. Stel dat je 8 uur per dag zou studeren, dan ben je 138 dagen bezig voordat je deze talen eigen bent.

Hoe zeg je sorry in het Grieks?

sorry (interjection): συγγνώμη

Wat is onbeleefd in Griekenland?

Wil je een Griekse kerk of klooster bezoeken, ga dan fatsoenlijk gekleed. Het is onbeleefd om naar binnen te gaan met onbedekte schouders en knieën. Dit geldt ook voor de heren. In kloosters geldt er daarnaast vaak een verbod voor vrouwen (en soms zelfs mannen) in een broek.

Hoe zeg je Hoi in het Grieks?

Γειά σας (yássas) en χαίρετε (chérete) Gedurende de hele dag gebruiken Grieken ook het woord yássas of chérete. Dit betekent letterlijk ‘hallo’.

Waarom oud Grieks leren?

De meest voor de hand liggende reden en voordeel van Grieks leren is dat je er ontzettend veel plezier van hebt wanneer je op vakantie gaat naar Griekenland. Reizen door een land wordt een stuk makkelijker wanneer je de lokale taal spreekt.