Hoe kun je zelf een instrument maken?

Hoe kun je zelf een instrument maken?

Je kunt zelf heel gemakkelijk muziekinstrumenten maken van restmateriaal. Een leeg yoghurtbakje wordt een trommel. Een kapotte ballon wordt het vel over de trommel. Wc-kokers maak je aan een kant dicht en dan kun je ze vullen met bonen.

Wat voor soort instrumenten heb je?

Aerofonen blaasinstrumenten: trillende luchtzuil (fluit, trompet, enz.) Chordofonen snaarinstrumenten: trillen van snaren (viool, gitaar, piano, enz.) Idiofonen slagwerk: trillen van klankrijk materiaal (xylofoon, slaguurwerk, enz.) Membranofonen slagwerk: trillen van vel/membraan (trommels)

Hoe maak je een tamboerijn?

Een tamboerijn kun je makkelijk maken door belletjes aan een plankje of een stuk stevig karton vast te maken. Geen belletjes bij de hand? Gebruik dan een sleutelbos met lekker veel sleutels.

Hoe maak je zelf een regenmaker?

Schilder de buis. Sla de nagels willekeurig in de buis. Vul de buis met rijst. Sluit de buis. Versier de buis met allerhande versieringen, denk aan stickers, stukjes papier … Snij een stuk zijdepapier en bevestig die met een elastiek rond de buis. Bevestig kralen aan een touwtje.

Hoe een xylofoon maken?

Het instrument bestaat uit een aantal in lengte aflopende latten, die op een houten drager liggen. Je bespeelt het met een kloppertje. Met vier latjes maak je het raamwerk, waar de klank-latjes op rusten. De zijkanten ongeveer 12 centimeter, de lange kanten ongeveer 40 centimeter.

Hoe maak je je eigen trommel?

Maak twee trommelstokjes. Verfrommel een stuk zijdepapier en steek de prop op het uiteinde van een potlood. Wikkel afplakband of isolatietape om de prop zijdepapier om hem vast te maken aan het potlood. Herhaal deze methode bij het andere potlood.

Hoe maak je een blaasinstrument?

Met een ballon, een buis en een tuinslang kun je heel makkelijk je eigen blaasinstrument maken! Deze keer maken we een blaasinstrument. Daarvoor heb je nodig: een buis, ballonnetjes, een schaar, elastiekjes en een tuinslang. Voorbeelden van blaasinstrumenten zijn de blokfluit, de saxofoon en toeters.

Hoe maak je een panfluit van bamboe?

Om een panfluit zelf te maken, heb je een aantal buisjes nodig. Je kunt hiervoor buisjes van bamboe gebruiken, maar stukken pvc-buis werken ook prima. Denk maar aan pvc-buizen die door de elektricien worden gebruikt om de draden in te doen. Om de buisjes aan elkaar te binden is touw handig, en een paar stokjes.

Wat is een duimpiano?

De duimpiano bestaat uit een reeks meestal ijzeren tongen (lamellen) die met de vingers aan het trillen worden gebracht. Deze tongetjes worden op de klankkast gemonteerd. Voor de metalen tongetjes worden bij gebrek aan geschikt materiaal dikwijls stelen van lepels of platgeslagen spaken van een fietswiel gebruikt.

Hoe maak je een Regenstok?

Je kunt zelf een regenstok maken van een wc-rol, keukenrol of tapijtrol. Vul de regenstok met zaden, doperwtjes, maiskorrels, macaroni of ander materiaal. Maak de onder- en bovenkant dicht met stof, papier of tape. Je kunt de regenstok versieren met touw, veertjes, stof, een tekening of verf.