Hoe lang duurt de motor Elfstedentocht?

Hoe lang duurt de motor Elfstedentocht?

De Friese Motor 11-steden is te rijden in een of twee dagen. Er kan gekozen worden om de korte en lange route te rijden. Ook kun je er voor kiezen om de ene dag de helft van de lus te doen en de andere dag de andere helft. Bij Bolsward ben je ongeveer op de helft en ben je in 10 km weer terug bij het hotel.

Hoe lang is de Elfstedentocht met de auto?

De Elfstedentocht is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs. Door de afstand en het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ‘De Tocht der Tochten’ genoemd.

Hoeveel kilometers is de Elfstedentocht?

De waterwegen tussen de elf Friese steden vormen het 200 kilometer lange parcours van de Elfstedentocht. Daarom kan dit sensationele schaatsevenement alleen gehouden worden tijdens zeer strenge winters. Beleef dit unieke evenement als het ijs dik genoeg is.

Waar start de fietselfstedentocht?

Al meer dan 100 jaar fietsen op pinkstermaandag ongeveer 15.000 deelnemers de Fietselfstedentocht. De route van deze 235 kilometer lange tocht start en finisht in Bolsward. Deelnemers starten in 23 verschillende groepen, ’s morgens tussen 05.00 en 08.00 uur in het centrum van Bolsward.

Wat is de route van de Elfstedentocht?

Leeuwarden, de hoofdstad van Fryslân, is vanouds de start- en finishplaats. De tocht voert de deelnemers vanuit Leeuwarden naar achtereenvolgens de steden Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en over de Bonkefeart weer terug naar de finish in Leeuwarden.

Waarom was er in 1979 geen Elfstedentocht?

Geen Elfstedentocht Het lukte niet vanwege het weerbarstige weer. Er lag zoveel sneeuw op het ijs en de kwaliteit ervan was soms zo slecht, dat het er gewoon niet van kwam. Er werd wel geprobeerd om de sneeuw van het ijs te halen, maar graafmachines waarmee dat gedaan werd, zakten soms gewoon door het ijs.

Wie heeft de meeste Elfstedentochten gereden?

Willem Augustin reed de tocht 9 maal.

Wie heeft de Elfstedentocht bedacht?

Onder de honderden mannen en vrouwen die in de lange winter van 1890 op 1891 op eigen initiatief de tocht volbrachten, bevond zich ook sportpionier Willem ‘Pim’ Mulier. Hij nam het initiatief tot de eerste ‘georganiseerde’ Elfstedentocht. In 1909 schreef De Friesche IJsbond voor het eerst een Elfstedenwedstrijd uit.

Hoe fiets je de Elfstedentocht?

Plan je eigen route voor de Fiets Elfstedentocht De Elfstedentocht voor schaatsers begint en eindigt officieel in Leeuwarden. Zij gaan met de klok mee naar Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en weer Leeuwarden.

Kun je de Elfstedentocht fietsen?

De tocht der tochten is natuurlijk die langs de Elfsteden! Niet alleen voor schaatsers, maar ook voor fietsers. Over een afstand van circa 255 km geniet je van het weidse Friese land.