Hoe lang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?

Hoe lang mag je doen over de alternatieve Elfstedentocht?

Vaak is dat om 17.45 uur. Je mag alleen de laatste ronde in als je daarmee de 200 kilometer vol kunt maken. De laatste ronde is er voor je eigen veiligheid: gezien de kou en het donker van de avond willen we zeker weten dat alle deelnemers veilig binnen zijn.

Kan ik schaatsen op de Weissensee?

Waar wil je schaatsen? De Weissensee is de grootste, bevroren en geprepareerde natuurijsvlakte van Europa. Van half december tot en met begin maart vinden schaatsers hier 40 cm dik ijs en kun je ook tijdens een mooie winterwandeling of paardesledetocht genieten van de bijzondere omgeving.

Hoe dik is het ijs op de Weissensee?

De Weissensee is met 6,5 vierkante kilometer het grootste natuurlijke ijsoppervlak van Europa. Het ijs op de Weissensee is 15 centimeter dik en in goede staat. Alleen het ijs in het westelijk deel van het meer is dik genoeg.

Waar is de alternatieve Elfstedentocht?

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee in Oostenrijk is het grootste jaarlijkse schaatsevenement op natuurijs. Het evenement vindt altijd plaats in de laatste weken van januari of begin februari en trekt ruim 4000 schaatsliefhebbers naar Oostenrijk.

Hoe fit moet je zijn voor de Elfstedentocht?

Om een lange tocht op natuurijs te schaatsen, zal je goed fit moeten zijn. Je hebt kracht en coördinatie nodig om efficiënt over natuurijs te schaatsen, en je hebt vooral een groot uithoudingsvermogen nodig om dit tot het einde vol te houden.

Hoe lang doe je over 200 km schaatsen?

Naast de wedstrijdrijders, die wekelijks marathons rijden van 100 ronden en trainen voor de 200 kilometer wedstrijd op de weissensee in 5 uur, zijn de meeste van ons gewone stervelingen die voor die tocht in Friesland rond de 10 a 12 uur nodig hebben.

Wat te doen omgeving Weissensee?

Tijdens je zomervakantie in Weißensee (dorp) kun je tal van activiteiten ondernemen. De omgeving rond Weißensee (dorp) leent zich onder andere uitstekend voor het maken van wandelingen en mountainbiketochten. Ook watersporters en alpinisten vinden hier goede mogelijkheden om hun hobby uit te oefenen.

Waar kun je zwemmen in de Weissensee?

20 °C. Strandbad Knaller Weissensee . 20 °C. Strandbad Stockenboi Weissensee .

Hoe laat moet je binnen zijn bij de Elfstedentocht?

De regels van de Elfstedentocht zijn onverbiddelijk: twaalf uur is twaalf uur. De toerrijders die na middernacht de finish passeren op de Bonkevaart, krijgen géén kruisje.

Waar schaatsen Europa?

De Weerribben en Giethoorn. De Friese Meren. De Oostenrijkse Weissensee. Het Zweedse Falun: Orsa en Mora. Het fotogenieke Lipnomeer in Tsjechië