Hoe lang varen Elfstedentocht?
Hoe lang varen Elfstedentocht?
Plan minimaal zeven dagen om Elfstedentocht te varen De Elfstedentocht is een bijna 200 kilometer lange schaatstocht over natuurijs. Door de afstand en het heroïsche karakter wordt de Elfstedentocht ‘De Tocht der Tochten’ genoemd.
Wat win je bij Elfstedentocht?
Elke deelnemer, die binnen de gestelde tijd* de wedstrijd of tocht voltooit en alle stempels heeft verzameld, ontvangt het fel begeerde elfstedenkruisje. Het kruisje is ontworpen in 1909. Het bestaat uit een medaille in de vorm van een Maltezer kruis met in het midden een cirkelvorm.
Kun je de Elfstedentocht varen?
Voor het bevaren van de gehele Elfsteden route bevelen wij minimaal een week bootverhuur aan. Bij aankomst krijgt u van ons informatie over de route met leuke tips. Aan boord staat een Fries welkomstpakket om alvast de sfeer te proeven. Om de Elfstedentocht te varen raden wij een minimale huurperiode van 7 dagen aan.
Hoeveel km is de Elfstedentocht precies?
De waterwegen tussen de elf Friese steden vormen het 200 kilometer lange parcours van de Elfstedentocht. Daarom kan dit sensationele schaatsevenement alleen gehouden worden tijdens zeer strenge winters. Beleef dit unieke evenement als het ijs dik genoeg is.
Kan iedereen meedoen aan de Elfstedentocht?
Iedereen van 16 jaar* en ouder die goed kan schaatsen en van wie verwacht mag worden dat hij of zij de tocht daadwerkelijk volbrengt, kan lid worden van Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden.
Hoe dik was het ijs in 1997?
Op 11 januari 1997, aan het eind van de eerste vorstperiode, was het ijs in De Bilt aangegroeid tot 32 centimeter. Dit is de dikste ijslaag sinds de winter van 1963.
Hoeveel doden Elfstedentocht?
Bij de twaalfde Elfstedentocht in 1963 zijn geen doden gevallen. Er zijn wat tenen afgevroren, er waren botbreuken en sneeuwblinheid. Winnaar Reinier Paping werd bij -20 graden een sportlegende en dat geldt ook voor de andere 126 schaatsers die de finish haalden.
Hoe train je voor een Elfstedentocht?
De basis voor de training blijft de twee keer 1 a 1,5 uur trainen op het ijs. Hoe dichter bij de tocht hoe vaker je een langere ijstraining kunt doen. Bij de normale ijstrainingen is het belangrijk en leuk om ook snelheidswerk te blijven doen. De toegevoegde waarde van een derde ijstraining is gering.
Welke stad wordt niet aangedaan tijdens de Elfstedentocht?
In de elf steden van de tocht liggen stempelkaarten klaar. Zowel wedstrijd- als toerrijders moeten deze laten afstempelen. Wordt dit niet gedaan, dan krijgt men na aankomst op de Bonkevaart in Leeuwarden geen zogeheten Elfstedenkruisje.
Wie is de eerste winnaar van de Elfstedentocht?
Hoekstra de winnaar van de Elfstedentocht Minne Hoekstra won de eerste Elfstedentocht in 13 uur en 50 minuten, Van der Leij werd tweede en Rooseboom eindigde als derde.