Hoe leer je vocabulaire?

Hoe leer je vocabulaire?

Deze ken je nog van vroeger. Schrijf niet alleen je woordjes in twee kolommen op maar overhoor je zelf ook. Varieer met oefenen. Bedenk een ezelsbruggetje en visualiseer dat. Verbind het woord of beeld aan een locatie die je kent.

Is WRTS niet meer gratis?

WRTS is al 15 jaar het meestgebruikte overhoorplatform voor het leren van woordjes en begrippen, zowel voor thuis als op school. Leerlingen kunnen met een e-mailadres gratis een account aanmaken en direct aan de slag met oefenen.

Hoe leer je rijtjes uit je hoofd?

Bonustip, rijtjes leren Leer rijtjes op dezelfde manier als woorden: met gebruik van zoveel mogelijk zintuigen en volgens de ‘ik-ga-op-reis-en-ik-neem-mee-methode’. Je hoeft alleen niet blokjes van 5 te maken. Het is handiger om steeds een woord of ene vorm toe te voegen, totdat je de hele rij kent.

Wat is er met WRTS?

Met WRTS Study kun je naast woordjes oefenen ook oefenvragen en -toetsen maken, samenvattingen lezen, uitlegvideo’s van docenten bekijken en chatten met bijlesdocenten. WRTS Study is geschikt voor alle schoolvakken.

Hoeveel woorden Kun je op een dag leren?

Dit is natuurlijk niet altijd mogelijk, wel is het raadzaam om iedere dag dertig nieuwe woorden en zinnetjes te leren. Na 90 dagen ken je dan bijna 3000 woorden. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je de 3000 meest voorkomende woorden kent je al 80% van de taal beheerst.

Is WRTS handig?

Wrts werk heel handig. Als je een vraag hebt kan je die vragen aan mensen die ook Wrts gebruiken of je kan een mailtje sturen. Ik had eerst mijn geboortedatum verkeerd ingevuld waardoor ik moest betalen voor Wrts. Nadat ik een mailtje heb gestuurd hebben ze het aangepast, dus kan ik nu gewoon weer op Wrts.

Hoe onthoud je beter wat je leest?

Scan eerst de tekst. Maak notities op de pagina. Stel vragen aan jezelf over de tekst. Verbeeld, associeer, herhaal. Deel de info met anderen. Lees hardop. Lees van papier, niet van een scherm. Verdeel je aandacht.

Wat is de beste manier om begrippen te leren?

Tip 1. Bedenk een ezelsbruggetje. Tip 2. Maak gebruik van flashcards. Tip 3. Spreek de woorden hardop uit. Tip 4. Er zijn op het internet handige sites te vinden die je kunnen helpen met leren . Tip 5.

Hoe krijg je snel leerstof in je hoofd?

Vertel het aan iemand anders. Het is niet genoeg om de leerstof gewoon eens te lezen en daarna nog eens te herhalen. Richt een vaste studieplek in. Samenvatten. Mindmaps. Fluoriceren. Hermaak toetsen. Neem ook eens een pauze. Eet gezond.

Is WRTS Nederlands?

Aangesloten op jouw lesboeken Nederlands Alle stof van WRTS is aangesloten op het Nederlands lesboek van Nieuw Nederlands (Noordhoff), Talent (Malmberg) en Op niveau (ThiemeMeulenhoff).