Hoe maak ik een diagram?

Hoe maak ik een diagram?

Klik op Invoegen > Grafiek. Klik op het grafiektype en dubbelklik vervolgens op de gewenste grafiek. Vervang de standaardgegevens door uw eigen informatie in het werkblad dat wordt weergegeven.

Hoe maak je online een staafdiagram?

Maak een ontwerp. Selecteer het tabblad ‘Elementen’ Zoek ‘Diagrammen’ Selecteer ‘ Staafdiagram ‘ Voeg je data toe.

Hoe maak je een taartdiagram in Excel?

Klik op Invoegen > Grafiek. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens.

Hoe een chart maken in Excel?

Selecteer gegevens voor de grafiek. Selecteer Invoegen > Aanbevolen grafieken. Selecteer een grafiek op het tabblad Aanbevolen grafieken om een voorbeeld van de grafiek te bekijken. Selecteer een grafiek. Selecteer OK.

Hoe maak je een Beelddiagram in Word?

Zelf maken in Word en Excel Hierdoor kunnen programma’s geen beelddiagram voor je maken, simpelweg omdat ze gewoon niet weten welk beeld jij precies wilt gaan gebruiken. Een manier om alsnog een beelddiagram te maken is om zelf een algemene grafiek of tabel te maken en dan handmatig de plaatjes erin te plakken.

Hoe verander je de legenda in Excel?

Selecteer de grafiek in Excel en klik op Ontwerpen > Gegevens selecteren. Klik op de legendanaam die u wilt wijzigen in het dialoogvenster Gegevensbron selecteren en klik op Bewerken. Typ een legendanaam in het tekstvak Reeksnaam en klik op OK.

Hoe zet je 2 grafieken combineren Excel?

Klik ergens in de grafiek die u wilt wijzigen in een combinatiegrafiek om de HULPmiddelen voor grafiekenweer te geven. Klik op ontwerpen > grafiek type wijzigen. Kies op het tabblad alle grafieken de optie combinatieen kies vervolgens het diagram gegroepeerde kolom-lijn op secundaire as .

Hoe maak je een samengesteld Staafdiagram in Excel?

Klik op het icoontje ‘Staafdiagram’. Je vindt het in de groep ‘Grafieken’ aan de rechterkant onder de tab Invoegen; het ziet eruit als drie verticale staafjes op een rijtje.

Wat is een steel diagram?

Een steelbladdiagram sorteert getallen in kolommen en is ontzettend handig als je veel verschillende waarnemingsgetallen hebt. Omdat de tabel vrij eenvoudig gemaakt kan worden, is het erg geschikt om in één oogopslag te zien wat er aan de hand is! Een steelbladdiagram bestaat uit 2 onderdelen; de steel en het blad.

Hoe moet je een histogram maken?

Selecteer de gegevens. (Dit is een typisch voorbeeld van gegevens voor een histogram .) Klik op Invoegen > Statistische grafiek invoegen > Histogram . U kunt ook een histogram maken op het tabblad Alle grafieken in Aanbevolen grafieken.