Hoe maak je een eigen lampion?

Hoe maak je een eigen lampion?

Je maakt deze lampion door uit een langwerpig vel papier een maan en sterren te knippen of prikken. Daarna plak je er doorzichtig vloeipapier achter. En dan vouw je het papier rond zodat een lampion ontstaat en lijm of niet je de uiteindes aan elkaar vast.

Wat kun je allemaal knutselen met een plastic fles?

Knutselen met lege shampoo flessen Een bootje kun je heel goed maken van een lege shampoo fles. Het knutselen van een bootje met een lege shampoo fles is ook vrij simpel. Maar vooral het spelen met de lege fles is leuk voor in bad. Of je pakt het groter aan en knutsel je een vlot.

Wat kan je maken met een waterfles?

#7 DIY kas Met een heleboel plastic flessen kun je een goedkope kas maken. De flessen zorgen ervoor dat de temperatuur in de kas wordt verhoogd, het is steviger dan het lijkt door de verankering van de plastic flessen en het is heel eenvoudig te repareren als er eens een fles kapot gaat.

Wat kun je doen met een lege fles?

Van lege fles naar leuke lamp. Originele zeeppomp. Kleurrijke tuinafscheiding. Tuinfeestje? Maak deze vaasjes op een stok. Krijtverf- fles voor een leuk berichtje. Windlicht. Fleslantaarn. Frisgekleurde vaasjes.

Hoe maak je gaatjes in een plastic fles?

Boor gaatjes in een lege plastic fles en maak de tuinslang met veel plastic tape vast op de fles. Je moet er wel voor zorgen dat de gaatjes schuin naar boven liggen als je de kraan aanzet. Je kunt de fles natuurlijk ook vasthouden. Flinke jongen die hier nog doorheen vliegt.

Hoe maak je een trofee?

Eerst beplakt je het kleine doosje voor het voetstuk met aluminiumfolie dan pak je de w.c rol in. Nu kun je een plastic bekertje in het aluminiumfolie pakken en van de onderkant een rondere vorm maken door er meer laagjes aluminiumfolie op te doen. Plak alles in de goede volgorde op elkaar en je hebt een trofee.

Wat doen met glazen flesjes?

Gooi glazen flesjes met restanten chemicaliën, zoals parfum, in zijn geheel bij het restafval. Het ingezamelde glas gaat naar een fabriek die alles wat geen glas is, zoals deksels, kurken en etiketten, eruit haalt.

Kan je een plastic fles schilderen?

Kies verf uit die geschikt is om plastic mee te verven. Vooral spuitverf is geschikt om plastic mee te verven, maar je kunt tevens acrylverf, lakverf of modelbouwverf gebruiken.

Wat maken van plastic?

Veel van onze gebruiksvoorwerpen, zoals plastic zakken, speelgoed en piepschuim, zijn gemaakt van dit soort plastic. De moleculen van thermoplasten bestaan uit lange ketens, die losjes aan elkaar plakken. Als ze verwarmd worden, kunnen de ketens makkelijk langs elkaar bewegen, wat het stofje vormbaar maakt.

Waarom niet uit plastic drinken?

In plastic flesjes zitten chemische stoffen die mogelijk in het water terecht kunnen komen, bijvoorbeeld BPA. Onder normale omstandigheden gebeurt dit nauwelijks en gaat het om hele kleine hoeveelheden die niet schadelijk zijn.