Hoe maak je een etagere van servies?

Hoe maak je een etagere van servies?

Met je verzameling oud serviesgoed maak je in een handomdraai je eigen compositie. In de kleur en stijl die je zelf aanspreekt. Stapel kopjes en glazen eerst ‘droog’ op borden en schotels. Vervolgens lijm je de producten aan elkaar en de étagère is klaar (in slechts 30 minuten!).

Wat is leuk op een etagere?

Een etagère zou ook geweldig goed kunnen dienen als bureau-organizer. Zo houd je alle pennen, potloden en blaadjes bij elkaar zodat je bureau er meteen een stuk netter en mooier uitziet. Daarnaast is een etagère ook erg leuk als plantentafeltje en kun je er sieraden op uitstallen.

Welke lijm is geschikt voor servies?

In het kort is de beste lijm voor het lijmen van aardewerk de super+ industriekrachtlijm of epoxylijm. Deze soorten lijm zullen dus het meest ideaal zijn bij het herstellen van uw mooie vaas of geliefde servies. Buiten aardewerk en porselein kunt u hiermee natuurlijk ook allerlei andere soorten lijmen.

Hoe werkt Kintsugi?

De Kintsugi Repair Kit bestaat uit 2 componentenlijm (echt oersterk) en goudstof. Deze meng je en breng je aan op de breuklijn. Goed aandrukken, en na 48 uur drogen kun je borden, vazen en kopjes weer gebruiken, en zijn ze met de zichtbare goudlijm eigenlijk nog mooier dan daarvoor.

Wat is de beste lijm voor porselein?

Alles over de beste porselein lijm Een twee componenten epoxylijm is water- en dus ook afwasbestendig, dus dat middel wordt vooral aanbevolen. Denk dan aan de Kombi Snel of Turbo van Bison of aan de speciale porseleinlijm van Pattex. Je koopt de producten bij de bouwmarkt, zoals de Gamma of soms zelfs bij de Action!

Wat is de beste lijm voor keramiek?

Twee componenten epoxylijm geeft de beste hechting en is water- en afwasbestendig. Passen de delen perfect dan volstaat een secondelijm in de vorm van gel ook prima. Voor snel en simpel keramiek lijmen gebruik je transparante siliconenkit. Het vult de ontbrekende hele kleine stukjes op.

Wat heb ik nodig voor Kintsugi?

twee-componentenlijm. penseel. goudpoeder. handschoenen. bamboestokjes. gebroken servies (bijvoorbeeld een vaas of bord)

Welke lijm voor Kintsugi?

Met de new kintsugi gold repair kit lijm je je gebroken vazen of servies op een werkelijk prachtige manier weer aan elkaar, je zou er bijna iets voor laten stukvallen. Het lijmt zowel glas, porselein als aardewerk, de lijm bestaat uit twee componenten epoxy dat zeer sterk en op vrijwel alles toepasbaar is.

Hoe maak je Kintsugi?

Leg de stukken van het kapotte bord, de kom of het kopje in de vorm hoe deze in elkaar gelijmd moet worden. Meng een klein beetje epoxylijm met wat goudpoeder. Doe het lijmmengsel op de eerste zijde die je wilt lijmen. Houd de delen stevig vast totdat de lijm gedroogd is.

Kan je porselein lijmen met secondelijm?

Voor algemene DIY-projecten om je porselein te lijmen met secondelijm, gebruikt je een algemenere superlijm. Denk aan de Loctite Super Glue-3 Gel Control. Deze lijm heeft een precieze, drupvrije applicator waardoor je makkelijk en snel keramiek kunt lijmen.