Hoe maak je een ganzenbordspel?

Hoe maak je een ganzenbordspel?

Wil je zelf een ganzenbord maken, dan heb je alleen maar een groot stuk gekleurd papier nodig en een viltstift om er de velden en nummers op te zetten. Om te spelen heb je nog twee dobbelstenen nodig en iets om pionnen van te maken. Wat dacht je van koekjes of snoepjes als pionnen… en de winnaar mag ze allemaal opeten!

Welk thema heeft het spel ganzenbord?

Het spel der spellen Onderweg kunnen de put en de gevangenis maar het best worden vermeden om vertraging te voorkomen. Het ganzenbord is ook niet verschoond gebleven van symboliek. In vroegere tijden bracht de gans geluk. De weg die dit beestje op het bord aflegt staat symbool voor de levensweg van de mens.

Wat betekenen de vakjes bij Ganzenbord?

nummer 6: dit is de brug. Bij dit vakje mag je meteen verder naar vakje 12. nummer 19: dit is de herberg. nummer 31: dit is de put. nummer 42 dit is de doornstruik. Kom je op vakje nummer 52, dan beland je in de gevangenis. Kom je op vakje nummer 58?

Hoe werkt ganzenborden?

Ganzenbord wordt gespeeld met een speelbord, pionnen (in de vorm van ganzen) en 2 dobbelstenen. Elke speler gooit eenmaal met de dobbelstenen. Wie het hoogste aantal ogen gooit, mag beginnen. De volgende beurten worden met de klok mee gespeeld.

Wat is het doel van ganzenbord?

De bedoeling van het spel is in zo weinig mogelijk beurten een pion van het begin naar het eind van een reeks velden te voeren, waarbij elke speler in elke beurt zijn pion zoveel velden moet verplaatsen als men ogen gooit met de dobbelstenen.

Wie is het spel levend?

Geef aan één bever van elk tweetal een elastieken band en bevestig op die manier een foto van één van de andere bevers op het voorhoofd. De bevers mogen gaan uitzoeken wie ze zijn door aan elkaar gelsoten vragen te stellen. Dus vragen waar je alleen ja of nee op kunt antwoorden, zoals: Heb ik zwart haar?

Hoe speel je slangen en ladders?

Spelers beginnen op het vakje één of het denkbeeldige vakje naast de één en gooien achter elkaar met een dobbelsteen. Het aantal ogen van de dobbelsteen wordt ook gelopen. Komt een speler op een vakje met de onderkant van een ladder dan gaat de speler automatisch omhoog via deze ladder.

Wat is de kans dat je 5 keer 6 gooit?

Als je vijf dobbelstenen gooit, dan is de kans op 5 dezelfde: 6/6 * 1/6 * 1/6 * 1/6 * 1/6 = 1/1296 = 0,077%. Let op dat de eerste kans 6/6 oftewel 1 is. Dat komt omdat de eerste dobbelsteen alle waarden mag hebben. Dit bepaalt wel de waardes voor de andere dobbelstenen, die dan allemaal een kans van 1 op 6 hebben.

Wat is de kans dat je 2 keer 6 gooit?

De kans om zes te gooien. De kans om met een dobbelsteen 6 te gooien is 1/6, dat zal iedereen met me eens zijn. Maar stel dat iemand met twee dobbelstenen gooit, maar ze rollen van tafel en je kunt ze niet meer zien.

Wat is de kans dat je 3 keer achter elkaar 6 gooit?

50%. je kun heel simpel redeneren; je gooit wel een 6 of niet: 50% kans. Maar beter is: Met dobbelsteen heb je een kans van 1 op 6, met 2 dobbelstenen 2 op 6 en met 3 stenen 3 op 6. dit is 50%.