Hoe maak je een lantaarn?

Hoe maak je een lantaarn?

Deze lampion is ook heel makkelijk en snel te maken. Teken een vis, knip er daar twee van uit. Maak een rondje voor de buik en ogen, knip dat uit en plak er doorzichtig papier achter, dat heet vliegerpapier (Pipoos). Touwtje er aan en klaar!

Hoe maak je een lantaarn van papier?

Maak twee cirkels van papier . Vouw de eerste cirkel. Teken lijnen op het papier . Maak een gat. Knip langs de lijnen. Vouw het papier open.

Hoe maak je een makkelijke lampion?

Ook leuk: van plastic bekertjes knutsel je in een handomdraai een leuke lampion. Met wat vloeipapier of vliegerpapier en wat lijm heb je de meest kleurrijke lantaarns zó geknutseld. Je knipt, scheurt of plakt wat stukjes papier en plakt deze op de bekertjes.

Wat heb je nodig om een lampion te maken?

Je maakt hem door het midden uit twee papieren bordjes te knippen. Achter het gat plak je gekleurd vloeipapier en dan plak je op de rand van de bordjes bloemblaadjes. Plak de borden daarna aan elkaar vast met een groen stokje ertussen; de steel van de bloem. Daar kun je de lampion aan vast houden.

Hoe maak je een Jack O Lantern?

Snijd bovenaan een deksel uit de pompoen. Hol de pompoen uit. Teken op de pompoen de figuren die je wil uitsnijden. Snijd nu over de lijnen.

Welk papier voor lampion?

Gebruik voor de basis een wit/doorzichtig vel vliegerpapier. Laat de kinderen uit zwart papier figuren (Halloween, dieren, herfst, …) knippen. Deze figuren worden aan de binnenkant van de lampion geplakt.

Hoe maak je een Chinese lampion?

Vouw een gekleurd vel A4 papier horizontaal doormidden. Vouw het vel dan open en plak de ene horizontale rand op de rand van een vel vloeipapier. Knip dan het vloeipapier dat nog uitsteekt af. Vouw nu een stuk crêpepapier dat even lang is als een A4tje dubbel.

Hoe maak je een lampion van een fles?

Maak het behangplaksel klaar. Knip de bovenkant van de fles af en spoel de fles even schoon. Nu ga je met vloeipapier en lijm de lampion bekleden. Laat het een paar dagen drogen. Decoreer de lampion . Maak aan de zijkant 2 gaatjes en rijg er een chenilledraadje aan.

Hoe maak je een Halloween lampion?

Knip een pet fles door midden. Boor 2 gaten net uit het midden van de bodem van de fles. Hang het lampje aan een stukje ijzerdraad in de fles. Bedek nu de fles met wc-papier. Zet het wc-papier rondom vast met plakband om de fles zodat het goed blijft zitten en niet meer verschuift.

Waar kan ik een lampion kopen?

Lampionnen koop je online bij Blokker.