Hoe maak je een leuke speurtocht?

Hoe maak je een leuke speurtocht?

Bedenk een doel van de speurtocht . Hang er dus een thema aan. Denk na over de locatie. Stippel een route uit die plek biedt voor spelletjes onderweg. Meer ideeën voor spelletjes onderweg: draai twintig rondjes onder de wijsvinger van je kind, en loop in een rechte lijn vooruit.

Wat voor speurtochten zijn er?

Speurtocht met pijlen op de weg. Met stoepkrijt teken je op de stoep op elke kruising een pijl welke kant de kinderen op moeten. Speurtocht met gezichtjes. Ook dit kun je doen met stoepkrijt. Speurtocht met lintjes. Speurtocht met straatnaambordjes.

Hoe maak je een speurtocht in huis?

Het enige wat je hoeft te doen is ze een checklist met voorwerpen geven. Daarna gaan ze op pad door het huis, op zoek naar een voorbeeld dat bij elke categorie past. Alles wat ze tijdens de tocht vinden vinken ze af.

Hoe maak je een WhatsApp speurtocht?

Hoe werkt de Whatsapp speurtocht: mobiel lenen van één van de ouders/begeleiders) elke team moet binnen bepaalde tijd opdrachten realiseren en deze op de WhatsApp zetten! er is één spelleider (de ouder/begeleider) deze krijgt de berichten van beide groepen binnen en stuurt de vervolgopdrachten.

Hoe lang moet een speurtocht zijn?

Hoe lang mag de speurtocht minimaal en maximaal duren? Denk hierbij aan de spanningsboog van de kinderen. Voor kleine kinderen van 4 tot 6 jaar is een half uurtje echt al meer dan genoeg. Het idee dat ze een speurtocht gaan doen is voor die kleintjes al spannend.

Hoe maak je een zoektocht?

Een speurtocht zet je het makkelijkst op rond een thema. Kies een thema voor het feestje een geschikt thema dat past bij de leeftijd en interesse van de kinderen en ga vervolgens op zoek naar spelletjes die passen binnen dit thema en die je kunt inpassen in de speurtocht.

Hoe maak je een puzzelrit?

Een woordenboek, bij de AMBC is een eenvoudig woordenboek voldoende. Een overzicht met verkeersborden en hun betekenis. Een lijst met Nederlandse plaatsnamen. Een puzzelwoordenboek.

Hoe maak je een schattenjacht?

De spelers worden van het ene punt naar het andere geleid en moeten raadsels oplossen of puzzelstukjes verzamelen die de organisator heeft verstopt. Als ze alle raadsels hebben opgelost of alle puzzelstukjes hebben gevonden, kunnen ze daarmee de verstopplaats van de schat vinden.

Hoe maak je een fotozoektocht?

Bij de maken van een fotospeurtocht is het belangrijk dat je voor de route belangrijke punten fotografeert. Verzin een leuke route die langs ‘highlights’ uit de omgeving gaat. Als de foto’s gemaakt zijn kunnen ze op de computer gezet worden en voorzien van een tekst.

Hoe maak je een QR code speurtocht?

Ga naar de site http://nl.qr-code-generator.com/ en maak een gratis account aan. (audio, tekst, video ect.) Op deze manier kun je een speurtocht maken speciaal voor jouw klas met vakinhoudelijke content en precies op het niveau van jouw leerlingen.