Hoe maak je een recht streepje?

Hoe maak je een recht streepje?

dat kleine dikke streepje (| op het toetsenbord) | ook rechts op het toetsenbord, boven de enter.

Hoe heet een staand streepje?

Een sluisteken of pipe, in de volksmond “verticaal streepje” of “stripke”, is het teken ‘|’ in de ASCII-set. Door IT-professionals wordt dit teken ook wel het “pijp-symbool” genoemd. De verticale streep heeft soms een onderbreking in het midden (¦), maar geldt dan nog steeds als hetzelfde teken.

Wat betekenen 2 verticale streepjes?

Om te zorgen dat iets positief wordt hebben ze daarom een aparte notatie verzonnen; twee verticale strepen ergens omheen maken het positief.

Hoe doe je è op de computer?

Zoek de alt toets. Hou deze toets vast en typ de code 130. Vervolgens laat je de alt-knop los. Je hebt de é !

Hoe doe je laag streepje op laptop?

U. Laag liggend streepje: _ Dit teken zit op het toetsenbord onder dezelfde toets als het koppelteken -, maar dan in combinatie met de Shift-toets. Het underscoreteken wordt vaak gebruikt in plaats van een spatie bij namen van bestanden of in een e-mailadres, bijvoorbeeld Jan_van_Gent.

Waar zit schuine streep op toetsenbord?

Typ het accent dat je wilt hebben, in dit geval de ` en vervolgens de letter waarop het accent moet verschijnen. Je hebt er geen Alt-Gr of andere extra toets voor nodig. Voor mij was dit voldoende. Ik experimenteerde wat met Alt-Gr- en zonder Alt-Gr-toetsen en kon zo de meeste tekens die ik nodig heb wel vinden.

Hoe typ je een rechte streep op Mac?

Druk tegelijkertijd de linker Alt (⌥) en de letter E in, dit zorgt voor een streepje naar rechts op de eerstvolgende letter. Alt+E en daarna a maakt á. Alt+E en daarna e maakt é etc.

Waar staat de shift toets op het toetsenbord?

De shift knop wordt gebruikt om hoofdletters te typen. Deze toets bevindt zich zowel links als rechts op het toetsenbord en ziet eruit als een lege opwaartse pijl. Je mag steeds kiezen welke van de twee shift toetsen je gebruikt.

Hoe gebruik je koppeltekens?

Het koppelteken wordt ingezet om (1) de scheiding aan te duiden van samenstellingen die moeilijk te herkennen zijn, (2) de scheiding van een buitenlands en Nederlands woord aan te duiden, (3) de gelijkwaardigheid van een samenstelling te laten zien en (4) om te laten zien dat een uitdrukking één geheel is.

Kan absolute waarde negatief zijn?

De absolute waarde van een positief getal is gewoon dat getal. Absolute waarde van een negatief getal wordt het tegengestelde van dat getal. En de absolute waarde van nul is gewoon nul.