Hoe maak je een tabel op Excel?

Hoe maak je een tabel op Excel?

Als u een lege tabel wilt toevoegen, selecteert u de cellen die u wilt opnemen in de tabel en klikt u op Invoegen > Tabel. Voer de volgende handelingen uit als u bestaande gegevens wilt opmaken als tabel met de standaardtabelstijl: Selecteer de cellen met de gegevens. Klik op Start > Tabel > Opmaken als tabel.

Hoe maak je kolommen en rijen in Word?

Klik onder hulpmiddelen voor tabellenop indeling. Hiermee opent u de opties voor het invoegen van rijen en kolommen, plus andere Tabelopties. Plaats de cursor op de plaats in de tabel waar u een kolom of rij wilt toevoegen. Als u een rij wilt invoegen, klikt u op hierboven invoegen of hieronder invoegen.

Hoe tabel maken spreadsheet?

Open een document of dia in een presentatie op je computer. Klik op Invoegen Tabel . kies hoeveel rijen en kolommen je wilt toevoegen. Een tabel kan maximaal 20 bij 20 cellen bevatten. De tabel wordt toegevoegd aan het document.

Hoe maak je een opmaak in Excel?

U kunt de opmaak van een bestaande tabel ook wijzigen door een andere opmaak te selecteren. Selecteer een cel in de tabel of het bereik met cellen dat u wilt opmaken als een tabel. Klik op het tabblad Start op Opmaken als tabel. Klik op de tabelstijl die u wilt gebruiken.

Hoe maak je een overzichtelijke tabel?

Selecteer een cel in de gegevens. Selecteer Start > Opmaken als tabel . Kies een stijl voor de tabel . Stel in het dialoogvenster Opmaken als tabel het bereik met cellen in. Markeer als de tabel kopteksten bevat. Selecteer OK.

Hoe tabellen aan elkaar plakken?

Plaats de cursor op de balk waar u de nieuwe tabel wilt plaatsen. Druk op Ctrl+V om de tabel op de nieuwe locatie te plakken.

Hoe maak je een mooie tabel?

De snelste manier om een mooie tabel te creëren, is door de functie Snelle tabellen te gebruiken. Deze ingebouwde ontwerpen besparen je een hoop gedoe. Word bewaart deze snelle tabellen in een galerie van zogenaamde bouwstenen. Ga naar Invoegen / Tabel / Snelle tabellen en selecteer een kant-en-klaar ontwerp.

Hoe kolommen maken?

Als u alleen kolommen op een deel van uw document wilt toepassen, selecteert u met uw cursor de tekst die u wilt opmaken. Klik op het tabblad Pagina-indeling op Kolommen , en klik vervolgens op Meer kolommen . Klik op Geselecteerde tekst in het vak Toepassen op.

Hoe voeg je een kolom toe?

Eén kolom invoegen: Klik met de rechtermuisknop op de hele kolom rechts van de positie waar u de nieuwe kolom wilt toevoegen en selecteer vervolgens Kolommen invoegen. Meerdere kolommen invoegen: Selecteer hetzelfde aantal kolommen rechts van de positie waar u nieuwe kolommen wilt toevoegen.

Hoe kolom toevoegen aan tabel?

Ga op een van de volgende manieren te werk onder Hulpmiddelen voor tabellen, op het tabblad Indeling: Als u een kolom links van de cel wilt toevoegen, klikt u op Links invoegen in de groep Rijen en kolommen. Als u een kolom rechts van de cel wilt toevoegen, klikt u op Rechts invoegen in de groep Rijen en kolommen.