Hoe maak je zelf een raket?

Hoe maak je zelf een raket?

Rol een stuk papier op tot een kegel. Omwikkel de neuskegel met duct tape. Maak de neuskegel vast aan de onderkant van de fles. Pak een stuk dun karton en knip 3 of 4 driehoeken uit. Voeg ballast toe om de raket zwaarder te maken. Vul de fles met water. Boor een erg klein gat in een kurk.

Wat heb je nodig om een waterraket te maken?

Een waterraket (ook wel pet-raket) is een raket gemaakt van een petfles. De voortstuwing vindt plaats door de petfles voor ongeveer ⅓ te vullen met water en de rest van de fles onder druk te zetten met behulp van een fietspomp. De fles wordt ondersteboven gelanceerd.

Hoeveel water moet er in een waterraket?

Vul de fles voor 1/3 met water. Duw de kurk voorzichtig in de bovenkant van de fles. Zorg er dat de kurk niet te diep in de fles zit, en dat hij goed spant tegen de zijkanten van de fles.

Hoe kan een raket de lucht in?

De raket krijgt impuls naar voren door massa (meestal hete gassen) met hoge snelheid naar achteren uit te werpen. Dit wordt beschreven volgens de raketvergelijking van Tsiolkovski. Omdat naast de brandstof ook de oxidator (zoals zuurstof) voor de motor aan boord is, kan een raket ook in vacuüm werken.

Hoe maak je een raket van karton?

Stap 1. Vouw een kartonnen vel dubbel. Stap 2. Stap 3. Knip slierten in het metallic vel vanaf de open kant knippen tot 2 cm voor de vouw. Stap 4. Stap 5. Knip de raket uit. Stap 5. Stap 6. Maak met een perforator een gaatje in de raket en doe er een elastiekje doorheen.

Hoeveel druk kan een petfles aan?

Maar elke waterraketbouwer moet wel weten dat de gewone PET-fles een maximaal van 12 bar kan houden.

Hoe ver kan een raket schieten?

Er zijn veel verschillende soorten ballistische raketten. Over het algemeen hebben de raketten een groter bereik dan andere raketten en kruisvluchtwapens. Ballistische raketten met het grootste bereik (ICBM) halen wel 15.000 km.

Wat is het wereldrecord van een waterraket?

DELFT – De 14-jarige Delftse scholier Boyan Slat heeft het wereldrecord waterraketten lanceren op zijn naam gezet. De tiener wist in één keer 213 exemplaren de lucht in te schieten. Daarmee heeft hij een vermelding verdiend in het Guiness Book of Records.

Hoe maak je een parachute op een waterraket?

Liefst iets wat tamelijk hard is. Met een boor werden gaatjes doorheen de cargo-ruimte geboord naar buiten toe. Let wel op dat hierbij de raket (fles waar de druk in komt) niet beschadigd raakt, anders zal men een druklek hebben. Vervolgens knoopt men de parachute vast in de cargo-ruimte.

Hoe gaat een waterraket omhoog?

Een waterraket is een petfles die gedeeltelijk met water is gevuld. Pomp je lucht in de fles, dan wil het water eruit. Dit gaat met een kleine explosie van water. Het water, dat er aan de onderkant uitkomt, drukt de fles omhoog.