Hoe moet je delen?

Hoe moet je delen?

Je kunt alle getallen door elkaar delen. In sommige gevallen is de uitkomst een geheel getal, en in andere gevallen zul je een rest of breuk overhouden. De uitkomst van 14 / 7 is 2 (een geheel getal), maar als je 17 deelt door 7 houdt je een breuk over, namelijk 17 / 7 = 2 3/7.

Hoe deel je op papier?

Zet het getal dat je wilt verdelen op papier (2580) Dit getal heet het DEELTAL en het getal waardoor gedeeld moet worden (15) heet de DELER. Kijk naar de eerste twee cijfers van het grote getal (25). Hoe vaak past daar 15 in? 1×15=15, 2×15=30.

Hoe maak je een Deelsom?

Een deelsom bestaat uit een deeltal, een deler en de uitkomst. Het deeltal is het totaal. Onder hoeveel wordt dit verdeeld? Vraag jezelf af bij een deelsom : hoevaak past de deler in het deeltal? (de deler in het totaal?) Bij een deelsom zet je het grootste getal vooraan. Dat is het deeltal, of het totaal.

Hoe werkt rest?

De rest is het gedeelte van een geheel getal dat bij geheeltallige deling door een tweede geheel getal overblijft. Het resultaat van de deling van twee gehele getallen is gewoonlijk niet uit te drukken in een geheel getal, maar alleen als breuk.

Wat kan je delen door 4?

Een getal is deelbaar door 4 als de laatste twee cijfers van dat getal deelbaar is door 4. Zo is 4312 deelbaar door 4 omdat 12 deelbaar is door 4. Een getal is deelbaar door 5 als het laatste cijfer van dat getal een 0 of een 5 is. Zo is 4310 deelbaar door 5.

Hoe delen door 15?

Kijk hoeveel ieder in elk geval krijgt. Waar deel je door ? Bepaal wat er overblijft. Dit is de rest. Noteer het antwoord.

Waarom is delen zo belangrijk?

Pas door te delen kunnen we ons echt ontplooien. Het is ook goed voor onze (klein)kinderen, want zo werken ze mee aan een betere wereld. Graag geven we een aantal tips mee hoe je volgende generaties kan leren te delen. Delen maakt geeft waarde aan je leven.

Waarom wil een kind niet delen?

Waarom vinden peuters delen moeilijk? Jonge peuters van ongeveer twee jaar zijn nog erg op zichzelf gericht. Daardoor kan je kindje niet goed op zijn beurt wachten of een ander iets gunnen. Je kleine heeft nog niet helemaal door dat andere kindjes ook gevoelens hebben.

Wat betekent RESTful?

Een REST API, ook wel RESTful API genoemd, is een API die een manier biedt om toegang te krijgen tot inhoud of gegevens via HTTP met XML- of JSON-indeling. REST API’s worden vaak gebruikt door webservices die hun gegevens openbaar moeten maken. RESTful API’s worden ook externe procedure-aanroepen genoemd.

Wat doet een REST API?

REST API (Representational State Transfer Application Program Interface) is een architectuurstijl waarmee software kan communiceren met andere software via een netwerk of op hetzelfde apparaat. Doorgaans gebruiken ontwikkelaars REST-API’s om webservices te bouwen.