Hoe moet je werken met pastelkrijt?

Hoe moet je werken met pastelkrijt?

Zacht pastelkrijt is uitermate geschikt voor allerlei mengtechnieken. Je kunt het aanbrengen op plakkaat- en waterverf, niet te dikke lagen acryl- of zelfs oliekleuren. Ze zijn goed te combineren met houtskool of inkt. Met een vochtig penseel kun je zacht pastelkrijt ook als aquarelproduct toepassen.

Wat heb je nodig voor pastel tekenen?

Een doosje met 12 kleuren pastelkrijt en 12 pastelpotloden is genoeg. In de meeste Nederlandse kunstwinkels kan je zowel de potloden als krijtjes los aanschaffen. Je zou dan ook kunnen beginnen met wit, zwart en grijstinten. Zo kan je wennen aan het materiaal zonder al met kleuren aan de slag te moeten.

Wat is het beste pastelkrijt?

Sennelier oliepastels 72x De oliepastels van Sennelier staan bekend als de beste in zijn soort. Het oliekrijt is het resultaat van een samenwerking tussen de verffabrikant Sennelier en Picasso.

Hoe teken je met krijt?

Het is beter om eerst zacht te krijten, met de platte kant of met de punt van het krijt, en dan uit te wrijven met vinger, doezelaar, wattenstaafje of wat je maar prettig vindt. Dit is de eerste laag. Ben je tevreden met deze onderlaag en belangrijk: ga je niet meer gummen (!) dan kun je deze laag alvast fixeren.

Hoe slijp je soft pastel potloden?

Slijp met een speciale puntenslijper voor pastelpotloden een korte punt aan jouw potlood. (voor potloden met een normale dikte kan je het beste de Koh-I-Noor pastelpotlood puntenslijper gebruiken. Voor de dikkere potloden, zoals die van Derwent en Conté a Paris kan je beter de puntenslijper van Derwent gebruiken.)

Wat is soft pastelkrijt?

Soft pastels zijn extra zachte vierkante staafjes pastelkrijt die vooral worden gebruikt om mee te schetsen. Met de korte zijde en hoekpunten kan je mooie details aanbrengen, terwijl je met de lange zijde heel makkelijk grote vlakken vult.

Hoe kleuren met Pastelpotloden?

Pastelpotloden werken daarom dus hetzelfde als pastelkrijt. Je brengt de kleur aan op het papier en kunt het daarna met je vinger uitvegen. Ook kan je lichte over donkere kleuren aanbrengen!

Hoe maak ik pastelkleuren?

Een pastelkleur is een zachte kleur die ontstaat door een zuiver pigment met een lichte kleur (meestal wit of geel) te mengen.

Wat zijn pastel stiften?

Pastelkrijt of pastel is een soort krijtstift om mee te tekenen en bestaat in de varianten hard pastelkrijt, oliepastelkrijt en zacht pastelkrijt. In tegenstelling tot wat de naam zou doen vermoeden, kunnen met pastel ook zeer felle kleuren verkregen worden. Met pastelkrijt kan op schilderachtige wijze worden getekend.

Wat is Pitt pastel?

De Faber-Castell Pitt pastelpotloden hebben een hoog pigmentgehalte en zijn was- en olie-vrij. Deze pastelpotlden zijn perfect geschikt voor fijne details in pastels. Slechts minimale fixatie is vereist, waardoor de pastel tekeningen hun levendigheid van kleur behouden. Uitstekende lichtweerstand en heldere kleuren.