Hoe noem je de hoeken van een driehoek?

Hoe noem je de hoeken van een driehoek?

Indeling op basis van de hoeken scherpe (scherphoekige) driehoek: alle hoeken zijn kleiner dan 90 graden. rechthoekige driehoek: een van de hoeken is 90 graden. stompe (stomphoekige) driehoek: een van de hoeken is groter dan 90 graden.

Hoe noem je een driehoek met 3 gelijke zijden?

Een gelijkzijdige driehoek is een driehoek met drie gelijke zijden. Een gelijkbenige driehoek heeft twee gelijke basishoeken. Een gelijkzijdige driehoek heeft drie gelijke hoeken. De som van de hoeken is , dus is elke hoek van een gelijkzijdige driehoek of .

Wat voor soorten driehoeken zijn er?

Gelijkbenige driehoek . Een driehoek met twee gelijke zijden. Heeft één symmetrieas. Gelijkzijdige driehoek . Een driehoek met drie gelijke zijden. Scherphoekige driehoek . Een driehoek met drie scherpe hoeken. Stomphoekige driehoek . Een driehoek met één stompe hoek en twee scherpe hoeken.

Hoeveel hoeken heeft een driehoek?

Een driehoek is een figuur met drie hoeken. Een driehoek heeft tevens drie zijden. Een gelijkbenige driehoek heeft twee zijden die even lang zijn. Deze herken je aan de twee streepjes.

Hoe heten de hoeken?

Scherpe hoeken zijn kleiner dan 90 graden. Rechte hoeken zijn precies 90 graden. Stompe hoeken zijn groter dan 90 graden. Leer over hoeksoorten en bekijk er voorbeelden van.

Wat zijn de benen van een driehoek?

Bijzondere driehoeken In een gelijkbenige driehoek heten de zijden die even lang zijn de benen van die driehoek. Een rechthoekige driehoek is een driehoek met een rechte hoek.

Wat zijn 4 gelijke zijden?

Een vierkant is een bijzondere rechthoek. Het vierkant heeft 4 zijden die precies even lang zijn en 4 rechte hoeken. Een vierkant is dus wel een rechthoek, maar niet iedere rechthoek is een vierkant. Een parallellogram is een vierhoek waarvan beide paren van overstaande zijden evenwijdig en even lang zijn.

Hoe noem je een driehoek met een rechte hoek?

Een rechthoekige driehoek is een driehoek waarvan één van de hoeken een rechte hoek is. Een rechte hoek is een hoek die exact 90 graden is. De andere twee hoeken van deze driehoek variëren afhankelijk van de lengten van de zijden.

Wat zijn bijzondere driehoeken?

Er zijn drie bijzondere driehoeken: Gelijkbenige driehoek; Gelijkzijdige driehoek; Rechthoekige driehoek.

Wat zijn gelijke zijden?

Een gelijkzijdige driehoek is een driehoek met drie zijden van gelijke lengte. In de traditionele euclidische meetkunde betekent dat tevens dat de drie hoeken gelijk zijn, alle drie 60°, zodat de gelijkzijdige driehoek een regelmatige veelhoek is.