Hoe oud is Durex?

Hoe oud is Durex?

In 1915 stichtte de heer L.A. Jackson The London Rubber Company (LRC) in Engeland. Hij startte met de verkoop van (vooral uit Duitsland) geïmporteerde condooms en andere gezondheids producten. LRC registreerde het merk DUREX in 1929.

Hoe is de condoom ontstaan?

De geschiedenis van het condoom in Europa is eigenlijk pas in de 16de eeuw begonnen toen de geslachtsziekte syfilis epidemische vormen aannam. In 1564 schreef de Italiaanse arts Gabriël Falloppio in het boek “Morbo Gallico” dat een linnen zakje, gedrenkt in een zout- of kruidenoplossing, hiertegen bescherming bood.

Kan sperma ook uit de condoom komen?

De kans dat een SOA wordt overgedragen is klein. Dit kan gebeuren wanneer het condoom lekt of scheurt, of wanneer je na het gebruik van de condooms de handen niet wast en de handen in aanraking komen met de penis of vagina.

Hoeveel condooms worden er gemiddeld per jaar verkocht?

In Nederland worden per jaar zo’n 30 miljoen condooms verkocht, dat zijn er gemiddeld twee per persoon per jaar, baby’s en bejaarden meegerekend! Elk jaar worden wereldwijd meer dan 4 miljard condooms gebruikt.

Waren er vroeger condooms?

In 1492 brachten de ontdekkers van Amerika de eerste SOA mee naar Europa: Syfillis. Een Italiaanse arts bedacht in 1560 hier een oplossing voor: De voorloper van het moderne condoom. Dit condoom was een soort linnen zakje, gevormd naar de penis, dat in medicinale kruiden en anorganische zouten gedrenkt werd.

Waar komt de naam condoom vandaan?

capote anglaise ‘condoom’ [1863; Kramers II], kapotje ‘id. ‘ in ze maken moraal, lullen over Tolstoï en koopen kapotjes [1896; WNT kapot II]. Verkorting van capote anglaise, dat is ontleend aan Frans capote anglaise ‘condoom’ [1836; Rey], letterlijk ‘Engelse beschermkap’.

Hoeveel cm is maat 64 condoom?

PRO 64. Voor de penis met een omtrek van 13-14 cm: Condooms met een nominale breedte van 64mm.

Wat is het nut van een condoom met smaak?

Waarom kiest Condomerie voor condooms met smaak? Bij een smaak condoom wordt de latex geur gemaskeerd waardoor je het condoom met nog meer plezier kunt gebruiken. De grote variatie biedt iedereen iets bijzonders. Als extra verrassing zijn de meeste smaak condooms ook nog vrolijk gekleurd.

Wat kost een pakje condooms?

In de winkel kosten de meeste condooms van deze merken gemiddeld € 0,80 tot € 2,00 per condoom! Het Engelse merk Pasante heeft een vergelijkbaar assortiment als Durex. Zelfs uitgebreider, met meer keuze in maten condoms en latexvrije condooms.

Hoe voelt een condoom voor een man?

Een condoom is een rubber hoesje dat je om de penis doet, vlak voor het vrijen (penetratie). Condooms zijn erg dun, daarom voel je er bijna niets van. Ze zijn er in veel soorten en maten, zo is er altijd een type condoom dat bij je past.