Hoe oud is het liedje op een onbewoond eiland?

Hoe oud is het liedje op een onbewoond eiland?

Op een onbewoond eiland kwam in 1981 uit op de tweede plaat van het Hilversumse kinderkoor. Dagmar Brusse (12) en Bennie Ploeg (11) zongen over het heerlijke leven op een onbewoond tropisch eiland, waar je in je blote billen melk uit een kokosnoot drinkt en nooit van je fiets valt.

Wat is een Haidewiets?

Wat is een haidewiets? Een truttig eufemisme voor ‘kont’, ongetwijfeld, alleen: op een kont lig je niet, op een kont zít je.

Wat moet je doen als je op een onbewoond eiland komt?

Gestrand op een onbewoond eiland , wat nu? Maak een schuilplaats. Zoek een waterbron. Overleven op een eiland . Maak een SOS signaal. Ga op zoek naar eten. Dieren op een tropisch eiland . Maak een kampvuur. Geduld is een schone zaak. Denk na over eventuele gevaren. Wacht op hulp.

Hoe oud zijn de kinderen in Kinderen voor Kinderen?

Kinderen voor Kinderen is een kinderkoor van de omroep BNNVARA. Sinds de doorbraak in 1980 brengen ze jaarlijks een album met kinderliedjes uit.

Wat moet je meenemen naar een onbewoond eiland?

Wat elke Robinson nodig heeft om te overleven is een soort mes. Liefst een machete, maar met een zakmes kun je ook al ver komen. Je hebt een mes nodig voor bijna alle zaken om te overleven op een eiland. Denk bijvoorbeeld aan het kappen van bomen om een hut te maken, of voor het scherp maken van een speer.

Hoe maak je vuur op een onbewoond eiland?

Wat doe je ermee: Maak een stapeltje met gedroogde, versnipperde bladeren en bouw daaromheen een soort mini-piramide van kleine takjes. Bouw het verder uit met grote takken, maar zorg ervoor dat je een opening overhoudt –in de richting van de wind- om het vuur aan te steken.

Waar mag je een kampvuur maken?

In principe is vuur maken op een openbare plek, zoals een pleintje of een bos, verboden. Als het wel mag, staat dit in de APV (Algemeen Plaatselijke Verordening) van de gemeente, waar en onder welke voorwaarden het wel mag. De APV kun je opvragen bij jouw gemeente.

Hoe kun je vuur maken zonder aansteker?

We noemen twee manieren: Met 9 volt-batterijen (van die vierkante) en wat aluminiumfolie of staalwol. Als je de positieve (+) kant van de batterij tegen het aluminium of staalwol houdt, zal dit snel vlam vatten. Dit is meteen een goede tondel (bundeltje licht ontvlambaar materiaal) om een groter vuurtje mee te maken.

Hoe vaak mag een kind optreden?

Aantal speeldagen Met een ontheffing mag het kind in een levensjaar op maximaal 6 dagen meedoen aan een uitvoering of opname. Iedere dag telt mee, ongeacht hoe lang de voorstelling of de draaidag duurt. Ook als het maar om 10 minuten gaat.

Waar is de clip van Zij aan zij opgenomen?

In dit vrolijke nummer zingen de kinderen van Kinderen voor Kinderen over samen zijn en dat iedereen mee moet kunnen doen. Want samen is tenslotte alles leuker. De opname van de clip vond plaats in en rond het monumentale zendstation Radio Kootwijk.