Hoe pas je een legenda aan in Excel?

Hoe pas je een legenda aan in Excel?

Selecteer de grafiek in Excel en klik op Ontwerpen > Gegevens selecteren. Klik op de legendanaam die u wilt wijzigen in het dialoogvenster Gegevensbron selecteren en klik op Bewerken. Typ een legendanaam in het tekstvak Reeksnaam en klik op OK.

Wat is een legenda grafiek?

In een legenda worden betekenissen uitgelegd van kleuren en plaatjes die bijvoorbeeld zijn gebruikt bij grafieken, tabellen, diagrammen en kaarten.

Hoe maak je een legenda in Visio?

Klik op het tabblad Gegevens in de groep Weergavegegevens op de pijl naast Legenda invoegen. Klik op Horizontaalof Verticaal, afhankelijk van de richting waarin u de legenda wilt uitvoeren.

Hoe bewerk je een grafiek in Word?

Klik met de rechtermuisknop op de grafiek en kies vervolgens Gegevens selecteren. Klik in het vak Legendagegevens (reeksen) op de reeks die u wilt wijzigen. Klik op Bewerken, breng uw wijzigingen aan en klik op OK.

Wat is de betekenis van legenda?

De legenda of legende is het gedeelte van een kaart of model waarop wordt uitgelegd wat de afzonderlijke kaartsymbolen betekenen. De term legenda is gebruikelijk in Nederland. De term legende is gebruikelijk in België.

Wat is een Kaartlegenda?

De legenda (In België wordt dit ook wel legende genoemd) is het gedeelte van een kaart waarop wordt uitgelegd wat de afzonderlijke kaartsymbolen betekenen.

Hoe maak je een lijngrafiek?

Klik op een willekeurige plek in een tabel of de gegevens waarvoor u een grafiek wilt maken. Ga naar het tabblad invoegen en klik op de pijl bij lijngrafieken. Selecteer het gewenste grafiektype, er bestaan voor lijngrafiek meerdere typen, zowel 2D als 3D. De grafiek verschijnt in het venster.

Hoe maak je een lijngrafiek in Word?

Klik in Word op de positie waar u de grafiek wilt invoegen. Ga naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Illustraties op Grafiek. Klik op een grafiek in het dialoogvenster Grafiek invoegen en klik vervolgens op OK.

Hoe maak je een legenda in Word?

Klik op de grafiek waaraan u een legenda wilt toevoegen, klik op de knop Grafiekelementen. en klik vervolgens op Legenda . Als u de locatie van de legenda wilt wijzigen, klikt u op de pijl naast Legenda en klikt u vervolgens op de gewenste locatie.

Hoe maak je een staafdiagram in spreadsheet?

Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets . Selecteer de cellen die je wilt opnemen in het diagram . Klik op Invoegen. Diagram .