Hoe rekenrek gebruiken?

Hoe rekenrek gebruiken?

Laat je kind eerst alle kralen naar rechts (de witte én rode) schuiven. Laat je kind alle bovenste tien kralen naar links schuiven (dit wordt ook wel de tienstructuur genoemd) Laat je kind op de onderste rij de overige twee kralen naar links schuiven.

Hoe werk je met een telraam?

Voer je eerste getal in. Verdeel het getal onder in losse getallen. Bijvoorbeeld 28 verdeel je onder in 2 tientallen en 8 eenheden. Beweeg in de rij van de tientallen twee kralen naar boven. Op dezelfde manier moet je in de eenhedenrij acht kralen naar boven schuiven.

Hoe werkt Varia?

De Varia™ RTL515 zorgt ervoor dat naderende voertuigen je tot een afstand van ruim anderhalve kilometer zien. Daarnaast kun je zelf door middel van de achteruitkijkradar visuele en geluidssignalen bekijken voor achteropkomende voertuigen tot op 140 meter afstand. De batterij gaat gelukkig lang mee.

Wat is een Chinees telraam?

De Chinese abacus (de suan-pan) was initieel een bord van klei waarop steentjes naar verschillende posities werden geschoven. Uiteindelijk is het een houten telraam geworden met kralen die eenheden, tientallen, honderdtallen, enzovoort voorstellen.

Hoe werkt het oude Chinese telraam?

Een getal wordt weergegeven door een aantal kralen in een kolom tegen de middenbalk te schuiven. De bovenste kralen tellen hierbij voor vijf; de onderste voor één. Iedere bovenkraal is gelijk aan vijf onderkralen van dezelfde rij. Iedere onderkraal is gelijk aan 10 van de aansluitende rechtse rij.

Waarom telraam?

Met een telraam kunnen kinderen op een speelse manier leren rekenen. Een telraam staat garant voor veel speelplezier, terwijl het ook nog eens bijdraagt aan de ontwikkeling van een kind. Dankzij een telraam leren kinderen kleuren en cijfers herkennen.

Hoe werkt splitsen rekenen?

Handig rekenen kun je m.b.v. verschillende rekenstrategieën. Bij de splitsmethode splits je de getallen op in hun waarde. Bij optellen tel je eerst de tientallen bij elkaar op. Daarna tel je de eenheden bij elkaar op. Beide uitkomsten tel je vervolgens bij elkaar op. Je hebt het antwoord op de som.

Hoe leren optellen?

Kinderen die net leren rekenen lossen sommen eerst op met doortellen. De som 3 + 2 geeft dan 3, 4, 5 dus 3 + 2 = 5. Als een kind dan 1 + 6 moet oplossen is het handig als het inziet dat het omgekeerde, namelijk 6 + 1, precies dezelfde uitkomst geeft. Dit scheelt flink wat doortellen.

Hoe noem je het resultaat van een deling?

Een deling is een wiskundige bewerking van twee getallen en ziet er als volgt uit: deeltal : deler = quotiënt. Het deeltal is het getal dat door een ander gedeeld wordt. De deler is het getal waardoor gedeeld wordt. De quotiënt is de uitkomst van de deling.

Hoeveel sterren denksport?

De drie sterren kruiswoord editie van Denksport biedt iedere vier weken kruiswoordpuzzels met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Voor de iets verder gevorderde puzzelaar is er de 4-sterren editie.