Hoe rond je af op 2 decimalen?

Hoe rond je af op 2 decimalen?

Je moet 6,53489 afronden op 2 decimalen, dus of je naar boven of beneden afrond hangt af van het derde decimaal. Als dit een 4 of lager is, dan rond je naar beneden af. Is het een 5 of hoger, dan rond je naar boven af. Het derde decimaal is hier een 4 en dus rond je naar beneden af.

Wat is 1 decimaal achter de komma?

Afronden op hoeveel decimalen Een “krom” getal met veel decimalen (cijfers achter de komma) kun je op verschillende manieren afronden: 5,27439 is afgerond op 1 cijfer achter de komma: 5,3 (naar boven afgerond) 5,27439 is afgerond op 2 cijfers achter de komma: 5,27.

Hoe maak je een decimaal getal?

Breuk en decimaal getal Om een breuk in een decimaal getal om te zetten, hoef je alleen de teller te delen door de noemer.

Hoe rond je af op 2 decimalen Excel?

Met behulp van een knop: Selecteer de cellen die u wilt opmaken. Klik op het tabblad Start op Decimaal verhogen of Decimaal verlagen om na het decimaalteken meer of minder cijfers weer te geven.

Wat is 2 honderdste?

Elk stukje van 0,01 is een honderdste en staan op de tweede plek achter de komma. Een honderdste zoals dat van 0,01 naar 0,02 kun je ook weer in 10 stukjes verdelen. Elk stukje van 0,001 is een duizendste en staan op de derde plek achter de komma.

Wat is de decimale vorm?

Rationale getallen In decimale vorm kan een rationaal getal een aantal cijfers na de komma bevatten, maar er zal steeds een periode – een terugkerend gedeelte – zijn. Hieronder bespreken we hoe je een breuk kan omzetten in een decimale vorm én omgekeerd. Uiteraard kan je ook altijd een rekentoestel gebruiken.

Hoe groot is een decimaal?

Het decimale talstelsel of tientallige talstelsel is een talstelsel om getallen weer te geven met behulp van de tien cijfers 0 tot en met 9. Het is een positiestelsel, waarin dus de plaats van een cijfer in het getal mede de bijdrage aan het getal bepaalt.

Hoeveel decimaal is 1 3?

Het kommagetal 0,33333 is daarom slechts een benadering van de breuk 1/3. Het kommagetal 0,3333333333 is een nauwkeurigere benadering, met 10 cijfers achter de komma. De getallen achter de komma worden ook wel decimalen genoemd.

Wat is 2 3 deel?

Delen door 1/2 betekent vragen “Hoe vaak past 1/2 in je getal?”. Dat is 2x het getal. Met andere breuken werkt het net zo. Delen door 2/3 is hetzelfde als vermenigvuldigen met 3/2.

Hoe rond je af op 2 decimalen Python?

U kunt de tekenreeksopmaakoperator van python “%” gebruiken. “%. 2f” betekent 2 cijfers achter de komma.