Hoe schrijf je eeuw?

Hoe schrijf je eeuw?

In eeuwaanduidingen heeft voluit schrijven van het rangtelwoord licht de voorkeur. Zestiende eeuw, negentiende eeuw, twintigste eeuw en eenentwintigste eeuw zijn het gebruikelijkst in een gewone tekst. Maar ook 16e/16de, 19e/19de, 20e/20ste en 21e/21ste eeuw komen geregeld voor en zijn goed.

Hoe schrijf je 17e eeuw?

De 17e eeuw (van de christelijke jaartelling) is de 17e periode van 100 jaar, dus bestaande uit de jaren 1601 tot en met 1700. De 17e eeuw behoort tot het 2e millennium.

Hoe noem je de 21e eeuw?

De 21e eeuw (van de christelijke jaartelling) is de 21e periode van 100 jaar, dus bestaande uit de jaren 2001 tot en met 2100. De 21e eeuw is de eerste eeuw van het 3e millennium.

Wat is een kolderiek?

Kolderiek is een afleiding van kolder. Dat woord kennen we nu vooral in de betekenis ‘onzin’, maar van oorsprong duidde het een veeziekte aan: “Kolder-ziekte; Koller, of Kolder; is eene krankzinnigheid, of dolheid, aan welke de Paarden, en ook de Koeijen onderhevig zijn”, zo meldt een boek uit 1770.

Welke eeuw leven we?

Wij leven nu in de 21e eeuw. Deze eeuw loopt van 2001 tot en met 2100. Een nieuwe eeuw begint bij een jaartal dat eindigt op 01 en eindigt op een jaartal dat eindigt op 00 (bijvoorbeeld 1801 tot en met 1900).

Wat rijmt er op vuistje?

bruisje. duistje. gruisje. huisje. kluisje. knuistje. kruisje. kuisje. kuistje. luisje. muisje. pluisje. pruisje. puisje. puistje. ruisje. sluisje. struisje. thuisje. truisje.

Wat rijmt er op kleinste?

alpijnste. Baheinste. Bahreinste. Berlijnste. Caudijnste. Latijnste. paulijnste. Pontijnste. rabbijnste. robijnste. romeinste. sixtijnste.

Wat rijmt er op 15?

aandien. afzien. dragqueen. drugscene. drug-scene. drugsscene. e-zine. flatscreen. gayscene. groen zien. heenzien. inzien. kunstscene. leerscene. nazien. neerzien. omzien. Omzien. opdien. opzien. popscene. printscreen. rondzien. scheelzien.

Wat rijmt er op Niels?

angels. asiels. briels. eikels. engels. enkels. incels. inkels. kielse. kielst. kniele. knielt. nagels. napels. navels. netels. nevels. nicols. nieges. niegus. niello. nietes. nieuws. nife’s.

Wat rijmt er op Fleurtje?

beur. Breur. coeur. deur. EUR. geur. heur. keur. Keur. kleur. Leur. meur. peur. pleur. scheur. sleur. steur. zeur.