Hoe schrijf je het woord helaas?

Hoe schrijf je het woord helaas?

I helaas bijwoord Uitspraak: [heˈlas] Voorbeeld: `Door de hevige sneeuwval moesten we helaas eerder naar huis. `Synoniemen: jammer, jammer genoeg II helaas tussenwerpsel Uitspraak: [heˈlas] …

Wat jammer is?

“gewoonlijk alleen predicatief” iets teleurstellends, spijtigs •een uitroep van teleurstelling. spottend, schijnheilig.

Wat jammer synoniem?

betreurenswaardig, sneu, spijtig, verdrietig, zonde. als synoniem van een ander trefwoord: spijtig (bn) : betreurenswaardig, jammer, kwalijk, lelijk, sneu, teleurstellend, triest, betreurenswaard.

Wat voor Woordsoort is helaas?

Bijwoord. We hebben er alles aan gedaan, maar het is helaas niet gelukt. Helaas voor de gevangene mislukte zijn vluchtpoging.

Waar komt het woord helaas vandaan?

‘Helaas’ of in een oudere vorm ‘eilaci’, ook zo’n losse en overal te plaatsen uitroep, is in de zestiende eeuw regelrecht overgenomen uit het Frans, waar ‘hélas’ weer terugging op een combinatie van de kreet ‘hé’ en het bijvoeglijk naamwoord ‘las’, een afleiding van het Latijnse ‘lassus’ voor ‘moe’ of ‘ongelukkig’.

Wat is helaas pindakaas?

(1982) (jeugd) jammer. In de Amsterdamse scholengemeenschap Osdorp gebruikt men deze nogal melige uitdrukking als men iets wil bestellen en het is op.

Is het jammer genoeg of Jammer genoeg?

Welke combinaties één woord geworden zijn, is vaak moeilijk te voorspellen. Jammer genoeg is dat bij jammer genoeg nog niet het geval. Een geding dat kort is; in Nederland is dit een woordgroep, met een spatie dus. In België zeggen ze ‘kórtgeding’ en is het wel één woord.

Wat spijtig synoniem?

spijtig (bn) : betreurenswaardig, jammer, kwalijk, lelijk, sneu, teleurstellend, triest, betreurenswaard. spijtig (bn) : berouwvol, teleurgesteld, verdrietig.

Is het jammergenoeg of Jammer genoeg?

Definities die `jammergenoeg` bevatten: Eilaas = 1) Ach 2) Eilaci 3) Helaas 4) Jammer genoeg 5) jammergenoeg 6) Uiting van smart 7) Uitroep 8) Uitroep van bekommering 9) Uitroep van droefheid 10) Uitroep van leed 11) Uitroep van ontgoocheling 12) Uitroep van smart 13) Uitro…

Hoe schrijf je spijtig?

als iets je spijt geeft of je teleurstelt `Het is heel spijtig dat ik je niet kon helpen. `, `Spijtig dat het net begon te regenen toen we gingen fietsen.