Hoe schrijf je spelen?

Hoe schrijf je spelen?

Antwoord. Spel wordt in het meervoud spellen als het woord als voorwerpsnaam gebruikt wordt of als het naar een partij van een spel verwijst; in de overige betekenissen is het meervoud spelen.

Wat zijn leuke spellen om te spelen?

30 Seconds. Dit spel lijkt op Pictionary of Hints, maar dan met woorden. Monopoly. Een echte klassieker, wie kent dit spel niet. Yahtzee. Dit spel kan jouw opa of oma zeker weten uitleggen. Rummikub. Kolonisten van Catan. Ticket to Ride. Risk. Mens Erger Je Niet.

Is spelen een werkwoord?

Werkwoord “spelen” – Nederlandse werkwoorden – bab.la werkwoordenvervoeger.

Welk spel met 2 personen?

Favorieten zijn Triominos, Kolonisten enmooi Rummikub. Daarnaast zijn de kaartspellen Skip Bo, Set en Uno ook erg leuk. Veel spellen zijn alleen niet heel geschikt om met z’n tweeën te spelen, daarom bekeken Saskia en Akke welke spellen wel leuk zijn met twee spelers.

Hoe leg je werkwoord uit?

Een werkwoord is een woord dat aangeeft welke handeling of toestand of welk proces in de zin centraal staat. Voorbeelden van werkwoorden zijn gaan, slapen, blijken, zijn en veranderen. Werkwoorden geven aan in welke tijd de zin staat: de verleden tijd, de tegenwoordige tijd of de toekomende tijd.

Heeft gespeelt of gespeeld?

De verleden tijd van spelen is ‘speelde’. Het voltooid deelwoord is ‘heeft gespeeld’.

Waarom eieren en niet eien?

Het meervoud van ei was ooit ‘eier’, dus één ei —> twee eier, net als in het Duits. Maar die meervoudsuitgang werd op een gegeven moment niet meer herkend. Vandaar dat er een nóg een meervoudsuitgang aan toegevoegd werd: eier-en. Een meervoudmeervoud dus.

Wat is het meervoud van kind?

kind – kinderen (ook wel: kinders) lam – lammeren.

Hoe speel je Catan kaartspel?

Catan ‘Het Snelle Kaartspel’ kun je met 2 tot 4 spelers spelen. Bouw straten, dorpen, steden, stadsuitbreidingen en er zijn ook ridders die je kunt inzetten. Ruil met elkaar of met de markt en de gedekte stapel. Maar als je straten en ridders niet beschermd zijn, kunnen deze worden afgepakt door andere spelers.

Hoe kan ik spelletjes spelen zonder Flash Player?

Natuurlijk laat internet niet al die klassieke Flash-games in de nacht verdwijnen. De oplossing is BlueMaxima’s Flashpoint , een gratis open-source-applicatie voor Windows (Mac- en Linux-versies zijn in de maak). Flashpoint biedt alles wat je nodig hebt om klassieke webgames te spelen.