Hoe spreek je bepaalde woorden uit?

Hoe spreek je bepaalde woorden uit?

Paella, wordt vaak uitgesproken als pa-jella, maar spreek je uit als pa-el-ja. Medaille, wordt vaak uitgesproken als medal-je, maar spreek je uit als meda-je. Wesp, wordt vaak uitgesproken als wePS, maar spreek je uit als weSP. Aluminium, wordt vaak uitgesproken als aluminimum, maar spreek je uit als aluminium.

Hoe spreek je dat uit?

Het is eigenlijk hetzelfde als het verschil tussen A en AN. Namelijk: Voor een klinker (klank) spreek je THE uit met IE. The earth, the Amazon, the oracle, the hour (hour begint met een klinker klank).

Hoe spreek je het uit in het Frans?

– Hoe spreek je het uit? – Mais comment ça se prononce?

Hoe zeg je Oreo?

Sommige mensen spraken Oreo hier namelijk uit als Oréo.

Hoe spreek je paprika uit?

Paprika kan op twee manieren worden uitgesproken: ‘pappriekaa’ en paaprikaa’. De ‘paa’-uitstraak is gebruikelijker en is welbeschouwd iets logischer. Als je paprika in lettergrepen verdeelt, krijg je namelijk pa-pri-ka, de eerste a staat dus aan het einde van de lettergreep.

Hoe spreek je steak uit?

Steak, wordt vaak uitgesproken als stiek, maar spreek je uit als steek. Symptoom, wordt vaak uitgesproken als symptooN, maar het is symptooM.

Hoe spreek je Coop uit?

Waarom spreek je de supermarktketen Coop uit als Ko-oop?

Hoe zeg je G in het Frans?

De letter ‘g’ wordt voor a, o, u anders uitgesproken dan voor e,i. g zoals in gare station. j zoals in génial geweldig. De letter ‘c’ wordt voor a, o, u anders uitgesproken dan voor e,i.

Hoe spreek je mail uit?

Spreek uit als: ie-meel-adres. Een uniek adres waarmee berichten via de computer en smartphone kunnen worden ontvangen en verzonden.

Hoe spreek je zoo uit?

‘Zoo’ is het Engelse woord voor ‘dierentuin’. Het is daarom verkeerd om het uit te spreken als het Nederlandse ‘zo’. Uitspraak van Burgers’ Zoo is een dierentuin. ‘Zoo’ is het Engelse woord voor ‘dierentuin’.