Hoe typ je de Turkse s?

Hoe typ je de Turkse s?

Selecteer de ş uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe typ je s met streepje?

Houd de linker Alt toets ingedrukt en typ op het numerieke toetsenbord 225.

Hoe krijg je een dakje op de s?

De makkelijkste manier om de S met een omgekeerd dakje te typen op de pc, is met de linker Alt-toets in Microsoft Word. Houd de linker Alt-toets ingedrukt en typ 0138 op het numerieke toetsenbord: Š. Dus prent in je hoofd, of schrijf op je handpalm: Alt + 0138 = Š.

Hoe maak je een Franse s?

Om het accent grave (à, è, etc) te typen, typ ` (links van 1) dan de klinker. Accent aigu (é), typ ‘ (enkel citaat) dan e. Cédille (ç), typ ‘ en dan c. Circonflexe (ê), typ ^ (verschuiving + 6) dan e. Tréma (ö), typ ” (verschuiving + ‘) dan o.

Hoe noem je een ç?

Een cedille (in ç en ş, via Frans cédille uit Spaans cedilla, verkleinwoord van ceta, de letter ‘z’) is een diakritisch teken dat onder andere in de spelling van het Albanees, het Catalaans, het Frans, het Portugees en het Turks wordt gebruikt. De cedille is een haakje dat onder een medeklinker wordt geplaatst.

Hoe typ je Duitse letters?

Meestal werkt het volgende: ä = SHIFT en ” tegelijk indrukken. Daarna loslaten en de a typen. ö = SHIFT en ” tegelijk indrukken. Daarna loslaten en de o typen. ü = SHIFT en ” tegelijk indrukken. ß = rechter ALT-knop tegelijk met de letter s indrukken. Hoofdletter Ä/Ö/Ü = SHIFT en “ tegelijk indrukken.

Hoe schrijf je ß?

De ‘ß’ bestaat alleen in de Duitse taal. Geen wonder, dat men erover struikelt. De letter heet officieel ‘eszett’, maar men schrijft ‘ß’. In Duitsland heeft hij diverse benamingen zoals ‘Buckel-S’ of ‘Straßen-S’.

Hoe typ ik m1?

Selecteer de ¹ uit het `Speciale tekens` venster. (alt⌥ + cmd⌘ + T) Bij MS-Word kan het via `Insert → Symbol → Advanced Symbol` of `Invoegen → Symbolen → Meer symbolen`.

Hoe schrijf je 1 in Word?

druk op de toetsencombinatie Ctrl + F9. Er komen accolades om het cijfer te staan.

Waar vind ik symbolen op mijn toetsenbord?

Om dit in Windows te doen, moet je in de zoekbalk speciale tekens typen. In het venster dat verschijnt als je op het zoekresultaat klikt, kun je tekens opzoeken, selecteren en dergelijke. In Word ga je naar Invoegen, Symbool en Meer symbolen om een soortgelijke lijst tevoorschijn te halen.