Hoe vaak mag je TENS gebruiken?

Hoe vaak mag je TENS gebruiken?

U kunt de TENS-therapie drie tot vier maal per dag gebruiken. Afhankelijk van de soort TENS-therapie duurt een behandeling minimaal 20 en maximaal 60 minuten. U kunt in een stoel gaan zitten, op bed gaan liggen of rustig bezig zijn.

Waar staat TENS voor?

TENS is een afkorting van transcutane elektrische neurostimulatie. Transcutaan betekent ‘door de huid heen’. Bij een TENS-behandeling geven we zwakke elektrische stroompjes door uw huid heen aan uw zenuwen.

Welke TENS voor bevalling?

GeboorteTENS apparaten zijn speciaal geschikt gemaakt voor pijnverlichting bij de bevalling. De meest gebruikte is de “Elle TENS 2”. De TENS wordt veel gebruikt in de fysiotherapie en bij chronische pijn, waar het een bewezen effect heeft. Sinds midden jaren zeventig wordt het ook gebruikt bij bevallingen.

Hoe werkt de Elle TENS?

TENS (Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie) werkt d.m.v. het afgeven van zwakke stroomimpulsen die via plak- elektroden door de huid heen naar de onderliggende zenuwvezels gestuurd worden. De stroomimpulsen van TENS helpen uw lichaam haar eigen pijnstillers aan te maken, zoals ‘endorfinen’.

Waar mag je TENS plaatsen?

In het algemeen plaatst u de elektroden op of nabij het gebied waar u pijn hebt. Probeer een elektrodepositie te vinden waar u een sterk maar comfortabel gevoel van stimulatie ervaart. Stimulatie kan leiden tot zichtbare spiersamentrekking, vooral in pulsserie TENS-programma’s (programma’s 7 tot 11).

Hoe lang gaan TENS elektroden mee?

TENS elektrodes gaan ongeveer twee tot drie weken mee. Als de elektrodes niet goed meer plakken, kunt u op de folie eerst een druppel water doen en vervolgens plakt u de elektrode over de druppel water op de folie.

Hoe lang duurt het voor een zenuwblokkade werkt?

De proefblokkade of langdurige zenuwblokkade duurt vijftien minuten tot drie kwartier. Na afloop van de behandeling komt u terug in de voorbereidingsruimte. Na een proefblokkade of langdurige zenuwblokkade kan tijdelijk krachtverlies en uitval van gevoel optreden.

Welk TENS apparaat kopen?

Beurer EM49 TENS & EMS apparaat . Top 5. Dit apparaatje van Beurer is één van de beste TENS apparaten die momenteel te koop is. Omron HeatTens. Top 5. Bluetens elektrostimulatie apparaat . Top 5. Omron E3 Intense. Top 5. Sanitas SEM 43 TENS en EMS apparaat . Top 5.

Hoe vaak mag je een PRF behandeling?

De behandeling kan herhaald worden als de pijn weer terugkomt. De zenuw kan ook behandeld worden met Pulserende Radiofrequente Stroom (PRF). Deze behandeling heeft als doel de pijngeleiding in de zenuw te beïnvloeden om de pijn te verminderen.

Wat doet lachgas bij een bevalling?

In het kort. Lachgas is een gas dat je een beetje suf maakt en ervoor zorgt dat je pijn tijdens de bevalling minder voelt. Je krijgt het lachgas via een kapje op je mond. Je bepaalt zelf wanneer je het kapje op je mond zet.