Hoe werkt de Zandtovenaar?

Hoe werkt de Zandtovenaar?

Hij strooit, schuift en gooit zand op een verlichte glasplaat, waar op betoverende wijze allerlei creaties ontstaan in een magisch schouwspel van licht en donker. In het tv-programma ‘De Zandtovenaar’ bracht hij verschillende verhalen met behulp van muziek, woord en prachtige zandtekeningen tot leven.

Waar is de Zandtovenaar?

Ook dit jaar brengt de Zandtovenaar het kerstverhaal tot leven met zijn tekeningen! De tiende editie van Kerst met de zandtovenaar, hét muzikale familiespektakel van KRO-NCRV, komt dit jaar vanuit Heerenveen!

Hoe oud is de Zandtovenaar?

De Zandtovenaar is een Nederlandse televisieserie voor kinderen. De serie werd uitgezonden op Z@ppelin in het blok van KRO Kindertijd vanaf 3 maart 2008 in dertien afleveringen. Door het maken van zandschilderijen op een verlichte glasplaat liet kunstenaar Gert van der Vijver dieren verschijnen.

Hoe maak je een Zandtekening?

D.m.v. stokjes, schepjes, emmertjes en je handen, kun je een mooie tekening maken in het zand. Eventueel ook een beetje water toevoegen om het zand iets vochtig te maken.

Hoe kun je zand kleuren?

Vouw eerst een A4tje dubbel. Strooi er een schepje zout op. Rol vervolgens met je krijt door het zout, net zo lang tot je de gewenste kleur hebt. Schenk je gekleurde zout/stoepkrijt hoopje in je potje. Herhaal met een ander kleurtje.

Hoe maak je blauw zand?

Leg een bultje zand in het midden van het papiertje. Leg het stoepkrijt op het zand. Maak kleine wrijfbewegingen over het zand met het stoepkrijt. Hoe meer je wrijft, des te meer kleur het zand krijgt.

Wat is een mooie zandkleur voor op de muur?

Kleurenfamilie: Neutraal, zandkleuren , beige met lichte grijstinten en taupe. Combineren met: Natuurlijke kleuren, beige tinten, off-white, of grijsachtig beige . Gevoel: Kalmerend, stijlvol en huiselijk.

Hoe maak je gekleurd zout?

Was eerst het glazen potje en deskel goed uit en droog het. Doe wat zout in een schaaltje of een bord en kleur het zout met een stoepkrijt. Het kleuren doe je door het stoepkrijtje veelvuldig over het zout te halen. Stop het gekleurde zout in het glazen potje en herhaal alles met een andere kleur stoepkrijt.

Wat krijg je als je rood en groen mengt?

Zo kun je bijvoorbeeld de kleur bruin krijgen door rood en groen met elkaar te mengen. Echter kun je ook bruin krijgen met de secundaire kleuren oranje en paars of de primaire kleuren rood, geel en blauw.

Wat krijg je als je groen en geel mengt?

-Meng geel bij groen om een lichter/feller groen te krijgen. -Om groen donkerder te maken, meng blauw erbij. -Om oranje donkerder te maken, meng rood erbij.